Dnes má svátek Robert , zítra slaví Blahoslav .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

3.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
TREFA >> Mojmír Trličík, hlavní trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Ve své kariéře jste se pohyboval především na severu Moravy, co vás přesvědčilo kývnout na nabídku pardubického klubu?

Pod sportovními Pardubicemi si každý představí lední hokej, klub s vysokými ambicemi v základní části i play off. Nedávná úspěšná zavazuje a celý pojem Pardubice je přesvědčující, abych kývl na tuto nabídku.

 

Váš předchůdce Pavel Hynek ve sdělovacích prostředcích řekl, že po mistrovské sezóně by čekal delší „hájení“, tedy větší trpělivost. Vzhledem k tomu, že vaše odvolání z Vítkovic mělo totožné důvody, necítíte to po vicemistrovské sezóně podobně?

Nemám po vicemistrovské sezoně, hovořil bych o druhé úspěšné sezoně. Necítím nic takového, vedení mělo na tuto změnu plné právo.

Vysvětlete, prosím, laikům neznalým trenérského řemesla, v čem může být pro mužstvo „impulsem“ výměna na postu hlavního kouče?

Hlavním impulzem je výběr tréninkových prostředků, metod a cvičení nejen v obsahu, ale také v intenzitě. Dále pak propojení záležitostí mimo led, každý trenér má jinou psychologickou přípravu. Tyto změny jsou impulzem.

Pokud to můžete zhodnotit – v čem jste si s předchozím trenérem Hynkem podobní a v čem jsou vaše metody zcela rozdílné?

Na toto se nedá odpovědět, metody a styl práce lze hodnotit pouze povrchně, protože jsme spolu nikdy netrénovali. Já podobnost a rozdílnost s Pavlem Hynkem neznám.

V Pardubicích jste od 7. listopadu, což je sice krátká doba, nějaké postřehy týkající se ale mužstva už jistě máte. Jaké jsou?

V mužstvu jsou talentovaní hráči, má velké schopnosti a dovednosti, co se týče útočné fáze, byť v poslední době nestřílíme tolik branek. Je potřeba zvýšit tlak do brány v kombinačních dovednostech, které má pardubický tým zažité. V některých momentech je ale potřeba zakončovat jednodušeji s možná trochu větší bolestivostí ve hře před bránou. Když jsem zahajoval tréninky, měl jsem pocit, že mužstvo málo bruslí, na tom také pracujeme.

Překvapilo vás po příchodu do Pardubic něco?

V tuto chvíli si na nic nevzpomínám, jsem tu krátce, vše se plní tak, jak jsem očekával.

Co podle vás bude nutné v Pardubicích změnit, aby klub stoupal v tabulce výš?

Určitě je potřeba zvýšit produktivitu ve hře v útoku, nejde hrát pouze na jeden gól, takhle nejde bodovat a stoupat v tabulce, to je zřejmé. Úspěchy, na kterých se hráči v minulém roce podíleli, stály spoustu dřiny. Tým se změnil a musí makat nadále, chce-li být úspěšný. Je třeba se neustále rozvíjet, nestát na místě nebo dokonce ubírat.

Máte už nyní představu o hráčských výměnách? Odejdou někteří současní hráči? Koho byste do mužstva naopak chtěl přivést?

Někteří hráči již odešli. Jan Kolář zamířil do KHL, tomu se nedalo zabránit, Kristopheru Beechovi klesla výkonnost a neprojevil touhu s vnitřní zodpovědností za tým. Proto jsme se museli rozejít. Tím pádem cítíme všichni, že je potřeba do mužstva někoho přivést, toto řešíme neustále.

Jak se vám zatím spolupracuje s vaším novým asistentem Ladislavem Lubinou? Jak blízké jsou vaše představy o vedení mužstva? Spolu jste už byli v angažmá v Brně.

Známe svoje názory, každý z nás prošel od té doby určitým vývojem. Každý chceme jít dopředu, stále hledáme, chceme být lepší. Teď znovu se poznáváme v tomto, naše představy jsou si velmi blízké.

Jaký je váš cíl v Pardubicích, dostat se do play-off, hrát o mistrovský pohár…?

To není o tom, co já a já… Cíle v Pardubicích jsou vždy nejvyšší, tady se jiný cíl ani klást nedá. Musíme to dotáhnout co nejdále – všichni víme, kam.

Očekávání pardubických fanoušků jsou vysoká, nebojíte se jich?

Nesmíme se bát soupeřů, tak proč bych se měl bát opravdových pardubických fanoušků? Ten pravý přijde podívat se a povzbudit se své mužstvo i v těžších chvílích bez ohledu na to, kdo zrovna v dresu hraje a kdo stojí na střídačce. Opravdového pardubického fanouška se není důvod bát.

Pardubice se nyní stanou vaším domovem, jak se vám město líbí? Dosud jste byl zvyklý na rodnou Ostravu, která je přece jenom více než třikrát větší…

Já ještě neměl mnoho času, program mám velmi našlapaný. Ostrava je sice třikrát větší, ale já bydlím v jedné části, která o tolik větší není a ani tam se moc nepohybuji. Ostrava je velmi rozlehlá, spíše jsem se pohyboval ve stejném prostředí. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 98 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg