Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

DSC_0987_web.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
„Málem nás zatkli u Aurory,“ říká člen pěveckého dua, které vyhrálo ruského Anděla, Petr Dvořák

Hudebni_duo_Pardubice2Petr Dvořák a Helena Hamplová společně tvoří pěvecké duo, které objíždí východní Evropu s moderními předělávkami klasických hitů, jako je například známý song ze seriálu Sanitka Můj čas. Právě s ním umělci dobyli Rusko. V Petrohradě totiž získali prestižní hudební ocenění Anděl naděje 2013, což na pardubické radnici, která oba umělce finančně podpořila, ocenila i primátorka Štěpánka Fraňková. Tím navíc jejich hudební projekt nekončí. Po Rusku se chystají prosadit i v českém showbyznysu.


Jak dlouho spolupracujete a jak se ta spolupráce daří?

Náš projekt funguje v podstatě rok a za tu krátkou dobu jsme podle mě udělali dost velký kus práce, nejen v Česku, ale hlavně v zahraničí. Většinou to funguje tak, že člověk nejprve začne na české scéně a až pak se dostane za hranice. Nám se to paradoxně podařilo obráceně a navíc v Rusku, kde je všechno mnohokrát větší. Teď budeme zase pracovat na tom, abychom ten projekt uchytili i na české scéně.

Jak jste se dali dohromady? Znali jste se už předtím?

Hudebni_duo_Pardubice3

My se s Helenou známe asi dvanáct let, už od našich hudebních začátků. Vždycky jsme si spolu pouze tak nějak zpívávali, bez větších závazků. Potkali jsme se na nějakém karaoke baru, Helena pak dlouhou dobu žila v zahraničí a já jsem měl několik jiných projektů. Poté, co se Helena vrátila ze zahraničí, což bylo před rokem, jsme si řekli, že zkusíme vytvořit hudební dvojici, protože na české scéně taková ucelená dvojice v tuhle chvíli neexistuje. Rozhodli jsme se vzít nějaké klasické hity, předělat je do duetu, dát jim nějaký moderní zvuk a aranž a jak se ukázalo, funguje to.

Rok v podstatě tedy pracujete s tím východním publikem, co to obnášelo, jaké země jste navštívili a co tam zažili?

Vystupovali jsme i v Česku, kde těch koncertů bylo víc. Ale měli jsme možnost jet koncertní šňůru po Estonsku, několik dní jsme byli na Ukrajině na Krymu, několikrát v ruském Petrohradě, což jsme teď završili tím Andělem. Takže jsme projeli hlavně tyhle země.

To jsou samé velmi zajímavé a netradiční země z českého pohledu, který zná spíš tu západní scénu v dnešní době. Jaké je tam publikum? Bylo to přijetí všude tak dobré?

Nejlíp se nám samozřejmě zadařilo v Rusku, což je pro nás i nejzajímavější. Hned za to bych zařadil Estonsko. Ukrajina, tam…to trošku pokulhává všechno, ale i tam se nám nějak daří, a když pominu to, že jde o chudý stát, tak se tam k nám lidé chovali dobře. Ale je fakt, že jsme se tam pohybovali ve světě showbyznysu, kde je to trochu o něčem jiném.

Měli jste během turné a soutěžení o Anděla čas užít si i Rusko? Přece jen je to asi dost zajímavá země i k cestování…

Jasně, my tam měli vždycky několik vystoupení, ale i dny volna. Zažili jsme Auroru, Zimní palác, zažili jsme ruské metro, ruskou vodku a pirohy a všechny tyhle věci. Zajímavá věc se nám stala po vyhlášení Andělů. V takové té euforii po afterparty jsme dostali spontánní nápad, že vyrazíme na Auroru, která už samozřejmě byla mimo návštěvní hodiny. To nám ale nezabránilo v tom, že i mimo návštěvní hodiny jsme se na tu Auroru pokusili dostat, což zaznamenala všudypřítomná ruská policie, která nás chtěla zatknout. Naštěstí ve chvíli, kdy zjistili, kdo jsme a že nám byli udělení Andělé, tak to vyřešili domluvou…

hudebni_duo_Pardubice1

Počkejte, oni zjistili, že jste ta dvojice, co zpívá známý song ze Sanitky, a nechali vás jít?

V podstatě ano. Ten slavnostní večer totiž přenášela televize a ti policisté říkali, že než šli do večerní služby, tak se na to na stanici dívali a netušili, že nás za pár hodin budou chtít zatknout u Aurory. Takže to bylo nakonec docela příjemný. Na Auroru jsme se vrátili druhý den, střízliví a s vlajkou…

Co máte dál v plánu?

Chceme se chytnout v České republice. V tuhle chvíli jsme navázali spolupráci se skupinou Holki. Natočili jsme společný singl, který by měl být v brzké době vydaný a pokřtěný a následovat bude společný vystoupení. S Helenou taky připravujeme naši desku, kde budou vlastní i převzatý věci.

S Petrem Dvořákem hovořil Filip Appl


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 14 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

krychlic.jpg