Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

1238054_4787633027360_1158342721_n.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
CO NA TO KRYCHLIČ?

altRubrika, ve které se Václav Kulhánek alias Krychlič vyjadřuje k aktuálním tématům Pardubic, je opět zde! Tentokrát nás zajímalo, co říká na rekonstrukci Tyršových sadů, zda chodí do kina, a jak se tváří na to, že se kvůli stavbě na třídě Míru ocitá v problémech kavárna Bajer. A pozor! Ode dneška dáváme exkluzivní možnost i vám čtenářům: Zajímá vás nějaký Krychličův názor na aktuální téma? Napište nám na naši stránku na Facebooku nebo na email Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Vybrané otázky Krychličovi položíme a zveřejníme v příštím čísle!

 

V Tyršových sadech začíná velká rekonstrukce. Co říkáte na tento projekt?

Na rekonstrukci Tyršáků jsou dva názory. Jeden říká - vykácet co nejvíc a něco tam vysadit, druhý pak – kácet co nejméně. Já jsem obecně spíš přírodní typ člověka. Pokud přijedete k mému domu, tak uvidíte, že jsem taková Šípková Růženka. Není tu vidět skoro nic, všude je spousta stromů a hnízda ptáků. Úpravy zeleně ve stylu zámeckých parků, kde je toho co nejvíc vykáceného, se mi nelíbí a vždycky jsem byl proti takovým těm zahrádkám, kde bude bazén a trávník, na kterém není ani pampeliška. Pochopitelně stromy, které jsou nemocné a při větru mohou spadnout a někomu ublížit, tam je to jasné. Ale podle názoru mnoha lidí, kteří tomu rozumí, se má v Tyršových sadech kácet ve větší míře, než by bylo optimální.

Zároveň se hodně diskutuje o letním kině. Vy osobně se zajímáte o film? Chodíte v Pardubicích do kina?

Já se o film zajímám už od malička, ale to co se točí v současné době, je naprosto pro jinou cílovou skupinu. Takže na filmy se dívám, ale nechodím do kina. Ta jsou dnes předražená, člověk si koupí colu a chipsy a celou dobu tam jí. Navíc to, co se teď točí, mě moc neoslovuje. Je to takové zvláštně alternativní – Třeba mi vadí, když někdo dělá Romea a Julii a Romeo přijede na motorce. Já mám rád klasiku a realitu. Pro mě české i zahraniční filmy končí prakticky v roce 60. To byla doba krásných herců a příběhů. Novější filmy, včetně nové vlny 60. let u nás, už mě příliš neoslovují. Dnes se točí skutečnost. To, jak to ve společnosti vypadá, jak je nemocná. Z toho vychází jednotlivé filmy a to prostě není pro mě.

Na třídě Míru probíhá čilý stavební ruch. Kvůli němu ale hrozilo, že skončí kavárna Bajer. Jaký je na to váš názor?

To co se objevilo v minulém čísle Bulváru, to by snad byla vyloženě vražda. Pokud skončí místo jako je Bajer, které svým stylem připomíná lidem dobu, kdy byly krásné mravy, lidé se hezky oblíkali a byla krásná muzika, tak co tam bude? Další zlatnictví, banka nebo lékárna? Přijde mi něco nezdravého, když na jedné ulici vidím pět zlatnictví… Vezměme si třeba Machoňovu pasáž. Udělaná je krásně, ale není tam nic, kam by si lidi šli sednout. Zůstávat by měla místa, na kterých to žije a na rozdíl třeba od těch zlatnictví, u Bajera vždy někdo sedí. Navíc kam chcete zavést cizince, který sem přijede? On hledá něco jiného, než co má doma. Mně sem jezdí spousta přátel třeba ze Států a já je přece nezavedu do McDonalda. Prostě ničit zaběhnuté a krásné, to je skutečně vražda.


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 12 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi 2.jpg