Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

image-0964e80200e188cab4d5a569b587477de5c1a20f90c4c01bebd1623971f8fbbd-V.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Co přinesl rok 2014

Pardubice_CZ_main_squarePrávě končící rok byl v našem regionu bohatý na události. V Pardubicích se konečně začala opravovat třída Míru, k nepoznání jsou Tyršáky i park na Špici a k poznání není ani radnice. Ta sice stále stojí ve své podobě, volby si v ní ale řádně zahrály škatulata, hejbejte se…


_MES0805Začátek roku odstartoval tradičně ospale. Za zmínku snad stojí jen akcička nevládek, které posadily k jednomu stolu všechny poslance a senátory z kraje, nechaly je vyblbnout ve vědomostní soutěži a pak jim daly podepsat deklaraci odpovědného politika. Rozdovádění politici podepsali, že budou podporovat neziskový sektor.


Opožděného Ježíška dostali s měsíčním zpožděním krajští policajti. Pardubický kraj jim nejprve nadělil nějaké to vybavení pro zasahující policisty, pár dní na to novináři mrzli na předváděčce nového vozidla, jehož hlavní schopností je vážit na krajských silnicích přetížené kamiony. Na zařízení, které pomůže trestat ty, jenž mají hlavní vinu na roztřískaných silnicích, jim přispěl taky kraj.

 

_MES1903První třetina každého roku se nese ve znamení plesové sezóny. Dlouho jsme váhali, ze kterého plesu vybrat fotku do našeho výběru událostí roku 2014, nakonec padla volba na ten hokejový. Borci od ledu se roztancovali v AFI Paláci, jednou z hlavních hvězd byla někdejší světová brankářská hvězda Dominik Hašek, který v kole vytáčel svojí partnerku Libuši Šmuclerovou.

 

Na začátku března se hlavní pardubický bulvár – třída Míru – změnil v jedno velké staveniště. Komplikované rozhodování o tom, jak ulici opravit skončilo, začal ale řetěz dalších problémů. Třeba živnostníkům se radikálně propadly tržby a jen složitě hledali cestu ke slevám z nájmu od města, samotná rekonstrukce je už od počátku zdrojem politických půtek ohledně kvality prováděných prací.

 

_MES2281Hokejky to sice umí roztočit nejenom na ledě ale i na parketu, pro inspiraci na pořádnou pařbu by si ale musely dojít do Irské hospody Svatojanské. Tady se pravidelně v polovině března koná pařba roku, při níž se slaví nejenom svátek svatého Patrika, ale také narozeniny Bulváru. Letos to byly už třinácté a černého Guinnesse nám točil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. A přestože se oslava nesla v duchu třináctky, žádná nehoda se nám nepřihodila.

 

 Poprvé ve své už skoro zletilé historii vyhlašoval Pardubický kraj svoje osobnosti. Slavnostní vyhlášení se odehrálo v reprezentativních prostorách Rytířských sálů pardubického zámku a jednou z hlavních oceněných osobností byl architekt a pardubický patriot Miroslav Řepa.

 

Knihkupectví na pardubickém vlakovém nádraží bude žít dál! Taková zpráva se v Pardubicích roznesla na začátku května, kdy bylo znovuobnoveno knihkupectví, které na vlakáči bylo od jeho vzniku. Nové knihkupectví si dalo jméno Mozaika a jeho slavnostní otevření si nenechala ujít snad žádná významná osobnost Pardubicka. A Mozaika nejenom že frčí a pokračuje v tradici, taky nádražní halu jaksepatří oživuje.

 

V květnu si mohl pořádně odfrknout Miloš Holeček, majitel načerno postavené vily, která měla být srovnána se zemí. Útlocitní zastupitelé totiž narychlo změnili územní plán a umožnili tak stavbu zlegalizovat. Holeček potřeboval, aby pro změnu územního plánu hlasovalo dvacet zastupitelů, dvacet jich tedy nakonec zvedlo ruku a rozšířili tak řadu načerno postavených objektů, na kterých si „nepochutnal“ buldozer.

 

de_dopravy_24_of_203U loni rekonstruované hrobky ing. Jana Kašpara se i letos sešla řada významných osob, aby oslavily Den dopravy konaný v den narození zakladatele české aviatiky. Položení věnců a květin u hrobky předcházelo odhalení naučné stezky po místech posledního odpočinku zakladatelů dopravy v českých zemích.

 

Smutná zpráva zasáhla na začátku prázdnin Chrudim. V Afghánistánu po útoku sebevražedného atentátníka zemřeli čtyři vojáci, pátý byl letecky transportován zpět do vlasti, ale i on svým zraněním podlehl. Čtyři z pěti padlých byli příslušníky 43. výsadkového praporu z Chrudimi. Lidé ke zdejším kasárnám nosili svíčky a květiny.

 

Vražedná silnice R35 si v létě vybrala další oběť. Zemřela na ní členka týmu pořadu Reportéři ČT Jana Sotonová, která podlehla zraněním po dopravní nehodě. Pardubický kraj se letos začal intenzívně zabývat bezpečností na hlavním silničním tahu na Moravu. Osadil okolí silnice varovnými bilboardy, ve vybraných úsecích se zasadil o nové dopravní značení a na podzim pomohl policii s nákupem nového chytrého radaru, který umožní chytat a trestat na „pětatřicítce“ silniční piráty.

 

_MES6036Začátek podzimu se ve městě nesl ve znamení předvolební kampaně. Šlo především o to, zda na radnici zůstane dosavadní parta nebo dojde ke střídání stráží. Všichni si věřili a všichni mohutně bojovali o hlasy voličů. Ovšem způsob řešení některých problémů Pardubic nakonec přeci jen zlomil vaz dosavadní koalici a volby vyhrály úplně nové tváře.

 

Smutné zprávy přinesl přelom října a listopadu. Velký pardubický patriot, populární herec a šéf karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška má rakovinu. Charismatického sedmašedesátiletého herce zasáhla zákeřná nemoc v oblasti uzlin. Bulvár přeje Barťákovi, aby chorobu porazil a my si mohli jeho herectví vychutnávat ještě dlouhá léta.

 

Co volby rozhodly, to povolební vyjednávání dokonalo. Novým primátorem Pardubic se stal dosavadní šéf Rozvojového fondu Martin Charvát z hnutí ANO. Vítězní Babišovci vstoupili do koalice se sociálními demokraty, do městské rady se dostala ještě TOP 09 a Koalice pro Pardubice. Tak uvidíme, jestli bude líp…

 

_MES8410V někdejší odbavovací hale civilní části pardubického letiště otevřelo své brány začínající letecké muzeum. Zajímavou expozici, ve které nechybí replika Kašparova Blériotu či prvního letadla bratří Wrightů doplňuje putovní výstava o historii letectví.

 

Na konci listopadu přišla další smutná zpráva, tentokrát z Polabin. Náhle tady zemřel dlouholetý starosta Městského obvodu Pardubice II Jiří Srbek. Ten stál v čele obvodní radnice od jejího vzniku, letos už na křeslo starosty nekandidoval s tím, že si chce odpočinout a užít rodiny. Bohužel mu to nebylo dopřáno na dlouho. S Jiřím Srbkem se do pardubického krematoria přišly rozloučit davy lidí, včetně minulých primátorů či kolegů starostů.

 

Pardubický kraj intenzívně řeší otázku převozu a hlavně uskladnění munice v muničním skladu Květná u Poličky. Situací se zabývala i Bezpečnostní rada Pardubického kraje, která sepsala požadavky, které předloží předsedovi Bezpečnostní rady státu a premiérovi Bohuslavu Sobotkovi.

 

_MES8553Rok 2014 ještě úplně nekončí, máme před sebou ještě svátky a nejenom děti se už jistě těší na Ježíška. K tomu si předčasný dárek pořídili v rodině nejmladšího pardubického náměstka primátora Jakuba Rychteckého. K manželce Veronice a synovi Vojtovi přibyla do rodinky dcera Ema. Na svět přišla v pardubické porodnici po rychlém porodu bez komplikací. Slečna se narodila o váze 3,15 kilo a měřila 49 centimetrů. Rodičům i bráškovi bude jistě dělat radost! (mes)


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 11 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi 2.jpg