Dnes má svátek Zikmund , zítra slaví Alexej .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

DSC_0914_web.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
V Trhové Kamenici mají tři nová hnízda

altSnaha nejen o zahuštění sběrné sítě, ale i motivace těch nejmenších obyvatel vedla radnici v Trhové Kamenici k pořízení dalších nádob na sběr tříděného odpadu. V městysu s necelou tisícovkou obyvatel vybudovali tři nová sběrná hnízda – první dvě u školy a mateřské školky, třetí u hřiště.

 

V Trhové Kamenici posilují sběrnou síť každý rok. A zatímco vloni v listopadu pořídili nových kontejnerů pět, letos už to byla celá dvanáctka. Radnice tak využívá nabídky společnosti EKO-KOM a.s., která obcím a městům nádoby zapůjčuje zcela zdarma. „Máme stále požadavky na posílení počtu kontejnerů z různých částí obce. Největší poptávka je po kontejnerech na plasty, kterých je nejvíce – hlavně přes léto. Novinkou letošního roku pak je kontejner na bílé sklo, který nám v Kamenici zatím chyběl,“ prozrazuje starostka Trhové Kamenice Iva Dostálová.

V městysu, který leží v malebném údolí řeky Chrudimky obklopen zalesněnými kopci, věnují separaci odpadů velkou pozornost. V současné době tu mají na třicet barevných kontejnerů a kromě skla, plastu a papíru třídí také kovy a nebezpečné složky. Mimo samotné Kamenice mají sběrná hnízda také v místních částech Rohozná, Kameničky, Zubří a Hluboká. Celkem tu mají dvaačtyřicet kontejnerů, včetně tří velkoobjemových. Z toho je sedmadvacet kontejnerů zapůjčeno z projektu nádob.

Vedle kontejnerů mohou lidé využít také žlutých pytlů pro sběr plastů. „Pytlový sběr je další možností, jak nakládat s vytříděným odpadem. Nicméně barevné kontejnery stále patří k nejčastějšímu způsobu sběru separovaného odpadu, zejména ve větších obcích a městech. Také proto máme náš projekt sběrných nádob,“ vysvětluje Stanislav Dokoupil, regionální manažer EKO-KOM, a.s.

Bezplatné výpůjčky kontejnerů EKO-KOM nabízí obcím ve spolupráci s Pardubickým krajem a Regionální rozvojovou agenturou. „Cíl je jasný, pomoci zvýšit zájem o třídění odpadů a vytvořit obyvatelům kraje podmínky pro pohodlný sběr odpadů – třeba i přiblížením sběrného místa co nejblíže k domovu,“ dodává Dokoupil.

V současné době je průměrná vzdálenost ke sběrnému místu necelých sto metrů a stále se zkracuje. Možnost třídit odpady už má 99 % obyvatel České republiky a tři čtvrtiny z nich také aktivně třídí. Například jen v Pardubickém kraji každý obyvatel ročně vytřídí téměř 45 kilogramů papíru, skla, plastů a nápojových kartonů, zatímco celorepublikový průměr je o pět kilogramů menší.

Informace o třídění v regionu je možné najít na stránkách www.ekontejnery.cz.

Se správným tříděním odpadu pak může pomoci web www.jaktridit.cz.

Kontakt:

Šárka Nováková / tisková mluvčí EKO-KOM, a.s.

Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
+420 602 186 205

PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 18 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg