Dnes má svátek Zikmund , zítra slaví Alexej .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

kočka2.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Chceme třídění odpadů ještě zintenzivnit, říká starosta Žichlínku

ekokomSedmadvacet. Tolik nových kontejnerů pro sběr tříděného odpadu letos pořídili do Žichlínku. Obec ležící na pomezí Čech a Moravy, podél toku Moravské Sázavy, se tak rozhodla ještě více podpořit domácnosti v separaci odpadů a tzv. zahustila sběrnou síť.

 

 

Obec, ve které žije necelá tisícovka obyvatel, se zapojila do projektu sběrných nádob realizovaného společností EKO-KOM a.s., Pardubickým, krajem a Regionální rozvojovou agenturou Pardubického kraje. V rámci tohoto projektu jsou už od roku 2003 obcím bezplatně zapůjčovány barevné kontejnery pro sběr tříděného odpadu. Cílem je zahustit sběrnou síť tak, aby byla snadno dostupná pro všechny občany. A právě tento záměr mají i v Žichlínku. K stávajícím šesti sběrným hnízdům přidali jedno úplně nové, další posílili. „Je to pokus jak zintenzivnit třídění odpadů v obci, jsme přesvědčeni, že to pomůže. Posílili jsme hlavně sběr plastů, na které jsme dosud měli pouze velké kontejnery na jednom místě uprostřed obce, teď jsme mimo jiné doplnili ostatní sběrná místa o další kontejnery „střední“ velikosti,“ říká starosta obce Žichlínek Otakar Řehák. V obci třídí obvyklé komodity, tedy papír, plasty a odděleně i bílé a barevné sklo. Nápojové kartóny sbírají do pytlů, sváží je jednou za měsíc. Kovy, objemný odpad, elektroodpad atd. je možno ukládat na centrální sběrné místo.

„V rámci zmiňovaného projektu nakupujeme na žádost obcí kontejnery na sběr papíru, plastů a bílého či barevného skla, které pak obcím bezplatně půjčujeme na dobu neurčitou,“ popisuje projekt Stanislav Dokoupil, regionální manažer EKO-KOM, a.s. Zapůjčovány jsou nádoby o objemu 1100 litrů s horním výsypem pro sběr papíru a plastů a sklolaminátové zvony o objemu 1500 litrů pro sběr bílého a barevného skla.

V Pardubickém kraji už je rozmístěno více jak dvanáct tisíc kontejnerů pro tříděný sběr, průměrně se o jedno tzv. sběrné hnízdo „dělí“ 142 obyvatel. Východočeský region patří v celostátním porovnání k těm aktivnějším, obyvatelé Pardubického kraje průměrně za rok vytřídí o pět kilogramů na osobu více než je průměr v České republice. Ten činí přibližně 40 kilogramů na obyvatele za jeden rok.

Informace o třídění v regionu je možné najít na stránkách www.ekontejnery.cz.

Se správným tříděním odpadu pak může pomoci web www.jaktridit.cz.

Kontakt:

Šárka Nováková / tisková mluvčí EKO-KOM, a.s.

Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
+420 602 186 205

PR

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 16 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi.jpg