Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...
Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené.
Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...
V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.
Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...
Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch.
Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…
KDE SE DOBŘE VAŘÍ, TAM SE DOBŘE DAŘÍ... |
Občas dostávám otázku, kde se dá v Pardubicích dobře najíst. Dobře, tedy rozumně s ohledem na kvalitu a cenu. A i když nerad dávám jakákoliv doporučení, mezi mé časté tipy patří jeden podnik. ČÍNSKÁ RESTAURACE U BÍLÉHO KONÍČKA Tradiční pardubický hostinec U Bílého koníčka na Pernštýnském náměstí. Asi nikdo si ještě před pár lety nedokázal představit, že by právě v jednom z nejcennějších městských domů mohla zaparkovat právě „Čína“. A ještě s naším bílým půlkoněm. Majitel Shao Kan Hu ale naopak za pár let dokázal, že je skvělým přítelem, obyvatelem Pardubic a jedním z nejúspěšnějších restauratérů. Recept má poměrně jednoduchý. Kvalita jídla, příjemné chování obsluhy a dobré ceny. Dnes chodíme do Číny, ke Koňovi nebo k Šaukimu nejen na jídlo, ale i na pivo či víno. Důvod? Opět dobrá kvalita.
MENU JE ORIGINÁL Nedávno jsem s jedním přítelem diskutoval o obědových meníčkách. Ptal se: „Kam bys šel na meníčko?“ Doporučil jsem „Koně“. Proč? Protože každý oběd je originálně zpracován a uvařen. „To není možné, to by vůbec nestíhali,“ namítal. Je to možné, sice někdy nestíhají, ale je to tak. Zatímco klasická menu v klasických restauracích jsou navařená předem a jen se nandávají na talíře, čínské menu se vaří pro každého osobně. Pěkně nad plamenem a ve woku. KREVETY, FAZOLKY, SUŠENÉ HOVĚZÍ, VEVERČÍ RYBA, SUSHI Doporučit a vyjmenovat speciality, které „Koníček“ nabízí, je opravdu těžké. Krevety se zelenými fazolkami – pochoutka, kterou jinde těžko dostanete. Sušené hovězí, na jehož chuť má řada hostů vybudovanou závislost. Veverčí ryba, která nemá nic společného s veverkou, ale je to famózně upravený kapr (škoda, že jsem vám druh ryby prozradil, protože byste jej těžko poznávali :-). A samozřejmě japonská kuchyně a sushi, které je prý nejlepší v celých Pardubicích. Souhlasíte?
Už se Vám slíhají sliny? Mě ano. Tak se uvidíme „U Koníčka.“
|
Pardubice jsou už dlouhou dobu doslova dopravní perlou a nic…
Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.
Miloš Říha, hokejový trenér
Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice
Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…