Dnes má svátek Robert , zítra slaví Blahoslav .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

DSC_0781_web.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Péče o zeleň je prioritou pro krajské silničáře

seminar_silnicni_zelen_5Dlouholeté zkušenosti a poznatky z praxe vedly Správu a údržbu silnic Pardubického kraje k tomu, aby uspořádala v pořadí už druhý ročník semináře o údržbě silniční zeleně. Krajští silničáři totiž v minulých pěti letech vysázeli tisíce stromů a keřů podél silnic II. a III. třídy. Projekty byly spolufinancovány z evropských zdrojů.

 

Cílem semináře bylo kolegům z ostatních krajských správ a pracovníkům obcí předat zkušenosti z praxe, ale i pokusit se o narovnání vztahů mezi majetkovými správy a orgány ochrany přírody. Silničáři chtěli také upozornit na problémy, které praxe přináší, a vyzvat k určité participaci různých orgánů na jejich řešení. Spoluorganizátory semináře se tak stalo i ministerstvo životního prostředí a Agentura ochrany přírody a krajiny ČR. „Díky zrealizovaným projektům máme celou řadu zkušeností jak s vyúčtováním, tak především z praxe a domníváme se, že je dobré o nich diskutovat s  příslušnými organizacemi a úřady,“ potvrdil hejtman Martin Netolický a jeho 1. náměstek Roman Línek přidal i jednu pochvalu: „Na přístupu Pardubického kraje k silniční zeleni je jednoznačně zřetelná dlouhodobá systémovost i ambice chovat se krajinotvorně.“

Předání zkušeností s majetkovou správou a údržbou silniční zeleně v podmínkách Pardubického kraje bylo také hned první prezentací semináře. „U nás v kraji zkoušíme nové technologie a daří se nám na to úspěšně čerpat i finanční prostředky ze státních a jiných zdrojů. Z našich zkušeností pak čerpají kolegové v jiných krajích nebo dokonce i státní instituce. Svým způsobem jsme průkopníci také v oblasti ochrany životního prostředí a silniční zeleně. Právě tak totiž chápu výsadbu stromů a keřů u našich silnic – pokud ovšem pominu zpříjemnění cesty hezkou krajinou,“ prohlásil náměstek hejtmana Jaromír Dušek. O realizaci pěti projektů informoval své kolegy ekolog Správy a údržby silnic Pardubického kraje František Weisbauer. Dotkl se i otázky současné legislativy, která výsadbu často komplikuje.

O ochraně dřevin a podmínkách jejich kácení referovali Pavel Chotěbor a Tomáš Staněk z Ministerstva životního prostředí ČR. Pravidla vycházejí ze zákona o ochraně přírody a krajiny. Prezentace se týkala především metodiky jak v této oblasti postupovat. Na toto téma navázal také Jiří Klápště, ředitel odboru obecné ochrany přírody a krajiny Ministerstva životního prostředí. Hovořil také o možnostech finanční podpory péče o doprovodnou zeleň komunikací a o podmínkách čerpání dotací z Operačního programu Životní prostředí.

Záštitu nad seminářem převzali ministr životního prostředí Richard Brabec, hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a jeho náměstci Roman Línek a Jaromír Dušek a také primátor města Pardubice Martin Charvát. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 13 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi.jpg