Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...
Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené.
Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...
V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.
Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...
Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch.
Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…
GURMÁN BULVÁRU |
Která je nejlepší restaurace v Pardubicích? V Hradci Králové? Na východě Čech? Někdo má rád vdolky, jiný zase holky. Někomu chutná svíčková s pěti, jiný dá přednost zeleninovému salátu. Jak tento rébus rozluštit?
MICHELINSKÁ HVĚZDA Dva české - pražské podniky - restaurace Alcron v hotelu Radisson a La Degustation Boheme Bourgeoise – se mohou pyšnit prestižní hvězdou v evropském gastroprůvodci Michelin. Letošní, 34. vydání Michelin Main Cities of Europe zahrnuje výběr 46 měst ve 20 zemích. Ocenění Bib Gourmand má letos celkem 292 restaurací v Evropě, v němž se podle michelinských měřítek snoubí znamenitá chuť jídla s rozumnou cenou. Východní Čechy zastoupení v michelinském žebříčku nemají – a asi dlouho mít nebudou... Nadějí byla pardubická restaurace Chez Miro, v níž vařil kuchař Míra Růžička. Naděje umřela se zavřením tohoto skvělého podniku. MAURERŮV VÝBĚR GRAND RESTAURANT Gastronaut a milovník dobrého jídla Pavel Maurer založil nezávislého průvodce po nejlepších a nejzajímavějších restaurantech v Praze a v České republice. Rozdělení území na Prahu a zbytek naší země je opravdu příznačné – v naší matičce objevíte gastronomické chrámy, i když na michelinskou hvězdu dosáhnou jen dva. „Východ“ je na tom s kvalitními restauranty opravdu dosti bídně. Z Hradce Králové se do „Maurerovy stovky“ dostaly dva podniky, Restaurace Aquarium (64. místo) , jejímž vlastníkem je skvělý profík Jiří Bodlák a restaurant Šatlava (67. místo). Pardubice dostaly na frak, TOP restauraci podle výběru nemají... :-( MATTONI RESTAURACE ROKU 2015 „Ty nejlepší podniky tak, jak je vidí jejich skuteční hosté,“ hlásá anonce internetového portálu restu.cz Jde o gastronomickou anketu postavenou výhradně na hodnocení ověřených autentických návštěvníků. Do TOP stovky se dostala opět restaurace Aquarium v Hradci Králové, Restaurant Grill Duran (HK), Primátorka pod terasami (HK) a Restaurant Na Statku (HK). Pardubice reprezentují pouze dva podniky, Cartellone a nedávno zrekonstruovaná Potrefená husa v Grandu. HOLKY NEBO VDOLKY? Skutečné gastro zážitky se na východě Čech hledají jen velmi těžce. Co se týká hodnocení Maurera i restu.cz, jasným tipem na kulinářský večer je královéhradecké aquarko pod vedením Jirky Bodláka. Pak už zbývají asi jen holky nebo vdolky... :-) A jak říká Pavel Maurer: Nejezte blbě!
|
Kdo byl pařit na Patrikovi a nechal si natočit černého Guinnesse od Oldřicha „Olana“ Bubáka, ten potvrdí, že ač…
Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.
Miloš Říha, hokejový trenér
Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice
Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…