Dnes má svátek Robert , zítra slaví Blahoslav .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

image-0964e80200e188cab4d5a569b587477de5c1a20f90c4c01bebd1623971f8fbbd-V.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Sportovní rok 2015

fk_pceRok 2015 byl bohatý na sportovní události v našem krajském městě. Pojďme se podívat, co se stalo za poslední rok u klubů zastupujících dva nejoblíbenějších sportů v Česku – fotbalovém FK Pardubice a samozřejmě hokejovém Dynamu. Připomeňme si také dvě velké události našeho regionu – Velkou pardubickou a Zlatou přilbu. 

 

Skvělý konec fotbalového podzimu

Loňský rok skončila spolupráce s pražskou Spartou. U týmu kromě několika hráčů skončil také trenér Martin Hašek, jehož nahradil Jiří Krejčí. Ten zvedl hozenou rukavici s velkým sebevědomím a odměnou mu za to bylo slušné osmé místo s více než dvaceti bodovým náskokem na prvního sestupujícího. Sezonu 2015/2016 ale fotbalisti nezahájili nejlépe, o to lepší ale byl konec podzimu. První výhry se FK Pardubice dočkalo až v šestém kole proti rezervě Olomouce. V dalších deseti zápasech ale Pardubice pětkrát vyhráli a třikrát remizovali. Díky tomu přezimují na šesté pozici. Na konci září navíc v domácím poháru porazili ligové Teplice a v osmifinále na státní svátek 17. listopadu dokonce porazili i Spartu! Čert vem, že kimův gól byl pravděpodobně z ofsajdu. Dalším důvodem pro spokojenost fotbalistů může být i to, že město nejspíš znovu začalo zvažovat opravu Letního stadionu.

hc_pce_2Rok velkých změn u hokejistů

Divoký rok zažili hokejisté. Špatně rozjetou sezonu se po odstoupení trenéra Venery snažilo zachránit nečekané trenérské duo otec-syn Říhové. Tým nakonec dotlačili do předkola play-off, kde hráči senzačně vyřadili Vítkovice. V dalším kole ale padli s pozdějšími mistry „chemiky“ z Litvínova. V létě nastalo zemětřesení v kádru a jeho omlazení. Změnil se i název klubu, z něhož zmizel sponzor, a vrátilo se pojmenování Dynamo z padesátých let. Jenže nešťastný pád až na dno tabulky na začátku nového ročníku odnesl vyhozením Miloš Říha ml. i generální manažer Šebek. Prvního jmenovaného nahradila dvojice Král – Zadina, druhého Pavel Rohlík.

Doping na Pardubické a konec australské dominance

Velká pardubická byla letos nejrychlejší v historii. „Nevnímal jsem, že je to tak rychlé. Ale že Nikas chytil tohle tempo, jen ukazuje, jak moc dobrý kůň to je,“ rozplýval se po vítězném závodě Marek Stromský. Jeho radost ale zkazil dopingový nález u jeho Nikase. Slibovaná mrkvička koníkovi tedy asi hodně zhořkla. V současnosti je sice stále veden jako vítěz Velké pardubické, čeká se ale na výsledky analýzy vzorku B. Podle posledních informací redakce by měl výsledek analýzy vzroku B jistý začátkem příštího roku.

Překvapením bylo i druhé místo jednoho z „černých koní“ dostihu. Byl jím sedmiletý Ribelino vedený žokejem Pavlem Kašným. Pro něj to bylo vůbec nejlepší umístění v tomto dostihu. Doposud byl nejlépe třetí v roce 2007 v sedle Elišky Přemyslovny. Diváci prosázeli 5,8 milionů korun, z toho většinu peněz vsadili přímo na závodišti. V hlavním dostihu nejvíce tipovali favority, tedy Rabbit Wella, Universe of Gracie a Zarifa. Pořadí prvních tří koní v cíli se podařilo uhodnout jednomu sázejícímu, za 50 korun bral výhru přes 60 tisíc korun.

Zlatá přilba letos měla vítěze z oblíbené destinace českých dovolenkářů, z Chorvatska. Jurica Pavlic tak přetrhl linii úspěchů australských jezdců. Druhé místo si v 67. ročníku Zlaté přilby vyjel Australan Troy Batchelor a třetí skončil Němec Martin Smolinski. České diváky ale moc nepotěšil výkon domácích jezdců. Nejlepší Čech byl až jedenáctý. Zdeněk Holub navíc jako jediný z domácích plochodráhařů postoupil do semifinále.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 8 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

krychlic.jpg