Dnes má svátek Blahoslav , zítra slaví Státní svátek .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

DSC_0844_web.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Rok 2015 očima Bulváru

zemanLetošní rok byl opět velmi bohatý na události. Kraj dvakrát navštívil prezident Miloš Zeman, dvakrát dorazil do města perníku i hitmaker Michal David. Hlavní město kraje se může chlubit opravenými zákoutími, přišli jsme ale také o kamarády a známé. Jaký byl rok 2015 očima Bulváru?

PREZIDENTSKÉ NÁVŠTĚVY

Hned dvakrát navštívil Pardubický kraj prezident Miloš Zeman. Poprvé do našeho kraje přijel už v lednu, návštěvu regionu si pak zopakoval ještě v listopadu. Při své druhé návštěvě pokřtil fotografickou knihu Pardubický kraj v proměnách času vydanou ve spolupráci s Pardubickým krajem a naším vydavatelstvím.

DOPRAVNÍ STAVBY

Od března komplikuje dopravu v Pardubicích obří stavba křižovatky u Trojice. Město je z hlediska dopravní propustnosti na tom velmi špatně, kvůli nové stavbě přibyly zácpy a kolony. Ovšem po dokončení bude mít celý úsek klíčový vliv na odklonění dopravy míříci z Hradce Králové do Chrudimi.

SMUTNÉ UDÁLOSTI

Ani rok 2015 nebyl stále veselý. V květnu jsme se rozloučili s významným veterinářem Vladimírem Tlučhořem, který byl hlavní postavou zdejší veterinární kliniky a útulku pro opuštěná zvířata. Na konci září tragicky zahynul žokej, účastník Velké pardubické a zároveň strážník pardubické městské policie Michal Köhl. V listopadu pak odešel sportovní manažer a krajský zastupitel Zbyněk Kusý.

OPRAVENÉ PARDUBICE

Poté, co byl na konci roku 2014 otevřen revitalizovaný prostor parku Na Špici, se Pardubice dočkaly v roce 2015 ukončení dvou dalších významných rekonstrukcí. Opravou prošel hlavní pardubický bulvár - třída Míru, která byla slavnostně otevřena v dubnu a do nového kabátu se oblékla i největší parková plocha v centru města, Tyršovy sady. Ty si na zpřístupnění počkaly do října.pohreb_kohl

VÝZNAMNÉ VÝROČÍ

Letošní rok se nesl také v duchu nejen pro Pardubice významného výročí. Před dvěma sty lety se narodil a před sto sedmdesáti lety zemřel železniční projektant Jan Perner. Právě jemu vděčí město na soutoku Labe a Chrudimky za svůj rozkvět, neboť právě přes Pardubice trasoval Perner stavbu železnice. Rok Jana Pernera zahrnoval mnoho vzpomínkových akcí a také velice důležitou událost - odhalení zrekonstruované hrobky Jana Pernera na pardubickém hřbitově. O obnovu místa posledního odpočinku železničního projektanta se postarala Společnost Jana Pernera.

NAROZENINY

Narozeniny jsme měli pravděpodobně letos úplně všichni, většina z nás sfoukávala svíčky na dortu. Někomu bylo šestatřicet, jinému devětadvacet... Některé kulatiny nebo půlkulatiny jsou ale významnější. Být občanem, mohl by si letos jít pro zbrusu novou občanku Pardubický kraj. Ten totiž oslavil svoje patnácté výročí. Uspořádal den otevřených dveří s bohatým doprovodným programem a hlavní narozeninovou oslavu nachystal na pódiu na třídě Míru, kde jako hlavní hvězda večera vystoupil zpěvák Michal Hrůza.

NOVÉ KNÍŽKY

Nakonec si i my musíme přihřát svoji polívčičku. Naše vydavatelství totiž vedle novin, které vám pravidelně přinášíme, uvedlo na trh také tři nové knížky. Nejprve jsme s eurokomisařkou Věrou Jourovou pokřtili publikaci našeho redakčního kolegy „Zdeněk Velíšek o Evropě“. Na začátku prosince vyšla už výše zmíněná fotokniha ukazující historii a současnost našeho regionu „Pardubický kraj v proměnách času“ a do třetice přišla na trh kniha pardubického historika Jiřího Kotyka „Hana a Václav Krupkovi, Legenda a skutečnost“. Pokud uvažujete o knižním dárku pod stromeček, jsou všechny tři k dostání v knihkupectví Mozaika na pardubickém vlakovém nádraží.


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 8 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg