Dnes má svátek Robert , zítra slaví Blahoslav .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

image-24be40867a924a58c2d0aa65bec23bb84d8014aada93b67041bc36272e8fe9f5-V.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
TREFA Pavel Stara II.

PS_foto_TKPředpokládám, že zapojení veřejnosti nebude jen divácké. Jaké sporty si tedy v rámci olympijského parku budeme moci vyzkoušet? Bude možné v těchto sportech i třeba soutěžit?

Na OH v Riu je 28 sportů a všechny budou zastoupeny i v našem parku + desítky neolympijských sportů. Do tohoto projektu se zapojilo přes 50 sportovních subjektů a ti si připravují své prezentace, ukázky, aktivní prvky. Odezva klubů je skvělá a jsem přesvědčený, že každý se bude chtít návštěvníkům ukázat v nejlepším světle a prezentovat svůj milovaný sport. Budou probíhat turnaje, závody apod. Na každém stanovišti bude možnost se s hrací kartou zapojit a vyzkoušet si vše, co kluby nachystají.

 

Při konání pražského olympijského parku se v něm objevila řada sportovních osobností, bude tomu tak i v Pardubicích? Se kterými významnými osobnostmi ze světa sportu spolupracujete a které se tady objeví?

V Pardubicích tomu bude také tak, pracujeme se sportovními legendami z našeho regionu, ale i ve spolupráci s ČOV s ostatními olympioniky z celé ČR, ať již z minulosti či současnosti. Budou probíhat autogramiády, rozhovory. Lidé se budou moci vyfotit s osobnostmi. Vždy dáme včas vědět, kdo náš olympijský park navštíví.

Náklady na uspořádání olympijského parku jsou zhruba osm milionů korun. Tyto prostředky jdou na vrub městu nebo lze získat podporu i třeba z komerční sféry?

Je to předběžný rozpočet, je jasně definovaná výše města, kraje a ČOV. Zmíněná částka je i s odhadovanými příjmy z komerčního sektoru. Jaká bude realita se uvidí, probíhají jednání s obchodními partnery a uvidíme, jak budeme úspěšní. Cílem je, nenavyšovat finance z veřejných zdrojů.

Jak si přestavujete návratnost vložených peněz?

Z pohledu takových projektů je návratnost veliká. Rozvoj volnočasových aktivit, infrastruktury. Propagace a budování značky města a regionu. Dále podpora podnikatelského sektoru- hlavně malých a středních firem. Příliv obchodních příležitostí a investic. Motivování dětí k aktivnímu způsobu trávení volného času a jejich rodičů.

Kolik lidí očekáváte, že by mohlo olympijský park navštívit?

Budeme se pohybovat v desítkách tisíc. Neumím věštit z křišťálové koule, záleží i na počasí a dalších aspektech a navíc takový projekt v Pardubicích nebyl. Nicméně spádová oblast kvůli lokalitě a absenci olympijského parku v Praze má velký potenciál.

Město ke spolupráci na pořádání olympijského parku přizvalo i místní sportovní kluby. Jaká byla odezva a se kterými bude spolupráce nejužší?

V současné době vyhodnocujeme přihlášky a zapojí se více jak 50 subjektů aktivně. To je skvělé. Pro nás nemá tento projekt rozměr srovnávací, takže nemá smysl vypichovat jakýkoli sport, vážíme si aktivního přístupu všech.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 13 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi.jpg