Dnes má svátek Vlastislav , zítra slaví Robert .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

kočka1.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
KAM VYRAZIT NA DOBRÝ BORŠČ?

ruske_specialityTaké se Vám sbíhají sliny při vyslovení slova Boršč? A také máte osypky, když si „červenou náhražku“ dáte v české restauraci? Boršč je ruským, ukrajinským a v podstatě i polským národním pokrmem. Pokud navštívíte některou z těchto zemí, určitě neváhejte a ochutnávejte.

 

Sytě červená barva řepy, mrkev, zelí, cibule a někdy brambory. V Rusku z předního hovězího a na Ukrajině z vepřového masa. V Polsku si dejte pozor. Nečekejte klasický hustý boršč, ale „červenou vodu“, která se připravuje tak, že se kousky červené řepy nechají spolu s česnekem kysat tři týdny ve vodě v kameninovém hrnci. Vznikne velmi silný koncentrát.

Nesmíte se pak divit, když vám v hospodě na stole přistane čirý boršč, do něhož si můžete vhodit třeba malé plněné taštičky, tzv. uszka.

KOLJA V LITOMYŠLI

Ve východočeské královně – Litomyšli – je ukrajinská restaurace U Kolji. I když prostředí působí poněkud stroze a rozhodně nepřipomíná tradiční ukrajinskou krčmu, Boršč (70,- Kč) si zde dávám rád a až na jednu vyjímku jsem byl vždy spokojen. I tentokrát byl velmi dobrý a chutný.

PILIMENI, HOLUBCI, ZRÁZY

U Kolji nabízí i další ukrajinské pokrmy. Šašlík na jehle, pilimeni, varenyky, holubci, zrázy nebo deruny. Já jsem ochutnal zrázy (bramborová kapsa plněná mletým masem a smetanovo houbovou omáčkou) za 150,- Kč a mé oblíbené holubci (zelné závitky s rýží a mletým masem se zakysanou smetanou) za 145 Kč. Obě jídla byla výborná, opravdu jsem si pochutnal.

Pokud chcete okusit Ukrajinu, neváhejte a zajeďte do Litomyšle!

 

Ještě důležité jarní upozornění! Medvědí česnek již začíná krásně vonět na stráních, tak na něj vyrazte a detoxikujte tělo po zimě :-)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 37 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi.jpg