Dnes má svátek Jaroslav , zítra slaví Vlastislav .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

image-b3866689044c95bc588865f6854118c909ccb816239b86b8f261ea5089899f7c-V.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
O titul nejzdařilejší silniční stavba se utkalo sedmadvacet projektů

altSedmý ročník soutěže Nejzdařilejší stavba silničního hospodářství v Pardubickém kraji za rok 2015 zná své vítěze. O titul nejlepší stavby se utkalo sedmadvacet projektů napříč celým regionem. Porota hodnotila ve čtyřech kategoriích a nebylo to jednoduché. Kritérií bylo hodně.

 

 

Soutěž pořádají Pardubický kraj a Správa a údržba silnic Pardubického kraje pod garancí Ministerstva dopravy ČR, Státního fondu dopravní infrastruktury, České komory autorizovaných inženýrů a techniků a Krajské hospodářské komory Pardubického kraje. Cíl soutěže je jasný - podpořit a zviditelnit práci silničního hospodářství. „Prostřednictvím soutěže chceme seznámit nejen odbornou, ale i laickou veřejnost s úrovní současného stavebnictví a projektování silničních staveb v našem kraji. Za poslední roky se do krajských silnic investovaly nemalé finanční prostředky a vznikla celá řada prospěšných a dokonce i pohledných staveb,“ řekl náměstek hejtmana Pardubického kraje Jaromír Dušek.

Do 7. ročníku soutěže mohli dodavatelé přihlásit ty stavby, které byly zhotoveny, zkolaudovány a předány do provozu v roce 2015. Porota pak ve dvou kolech vybírala nejzdařilejší z nich. „Porota se zaměřila na začlenění stavby do okolního prostředí a na její funkční a prostorové řešení. Roli hrála samozřejmě kvalita stavebník prací i společenská prospěšnost stavby, tedy jaký přínos má stavba pro své okolí,“ popsal hodnotící kritéria ředitel Správy a údržby silnic Pardubického kraje Miroslav Němec.

 

Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích.

V kategorii Nejzdařilejší modernizovaný úsek silnice se Stavbou roku 2015 stal projekt „Modernizace silnice III/34026 Chrudim, železniční přejezd – napojení na I/37“. Dodavatelem této stavby je společnost Vodohospodářské stavby, spol. s r.o. Certifikát si za tuto stavbu odnesli projektant Ing. Stanislav Netolický ze společnosti OPTIMA spol. s r.o., stavbyvedoucí Jan Kubát a stavební dozor Ing. Milan Skýba.

 

Svého vítěze má i kategorie Nejzdařilejší velká oprava úseku silnice. Tady porota jako Stavbu roku ohodnotila opravu silnice II/343 z Hlinska do Jeníkova. Dodavateli stavby byly společnosti M-Silnice a.s. a Chládek a Tintěra Pardubice, a.s. Ocenění získal projektant stavby Ing. Leoš Jelínek ze společnosti PRODIN a.s., stavbyvedoucí Lukáš Jančárek a David Zlesák a za stavební dozor Ing. Antonín Jalůvka.

 

V kategorii Nejzdařilejší mostní a umělá stavba zabodoval projekt Obnova tělesa komunikace II/357 Nové Hrady, který realizovala Společnost Nové Hrady složená z firem Chládek a Tintěra, Pardubice a.s., MADOS MT s.r.o. a SOVIS CZ, a.s. Ocenění za projekt získal Ing. Jan Bursa za společnost MDS Projekt, stavbyvedoucí Ing. Petr Fňukal a za stavební dozor Ing. Jiří Synek.

 

Ve čtvrté kategorii Nejzdařilejší dopravně-bezpečnostní akce zvítězila rekonstrukce křižovatky silnic III/34026 a III/24028 v Nemošicích, kde vznikla nová malá okružní křižovatka. Dodavatelem stavby byla společnost MIROS MAJETKOVÁ a.s. Porota ocenila práci projektanta Jiřího Stránského, stavbyvedoucího Milana Plíhala a stavební dozor Ing. Jiřího Synka.

 

TITUL STAVBA ROKU 2015 ZÍSKALY TYTO PROJEKTY:

 

I. KATEGORIE - NEJZDAŘILEJŠÍ MODERNIZOVANÝ ÚSEK SILNICE

Modernizace silnice III/34026 Chrudim  žel. přejezd – napojení na I/37

Dodavatel:                  Vodohospodářské stavby, společnost s ručením omezeným

Projektant:                  Ing. Stanislav Netolický, OPTIMA spol. s r.o.

Stavbyvedoucí:           Jan Kubát

Stavební dozor:           Ing. Milan Skýba

 

II. KATEGORIE - NEJZDAŘILEJŠÍ VELKÁ OPRAVA ÚSEKU SILNICE

Oprava silnice II/343 Hlinsko – Jeníkov

Dodavatelé:                Společnosti M-Silnice a.s. a Chládek a Tintěra Pardubice, a.s. Projektant:                        Ing. Leoš Jelínek, PRODIN a.s.

Stavbyvedoucí:           Lukáš Jančárek, M-Silnice a.s.

                                   David Zlesák, Chládek a Tintěra Pardubice, a.s.

Stavební dozor:           Ing. Antonín Jalůvka

 

III. KATEGORIE - NEJZDAŘILEJŠÍ MOSTNÍ A UMĚLÁ STAVBA

Obnova tělesa komunikace II/357 Nové Hrady

Dodavatel:      Společnost – Nové Hrady, členové společnosti:

-       Chládek a Tintěra, Pardubice a.s

-       MADOS MT s.r.o.

-       SOVIS CZ, a.s.

Projektant:                  Ing. Jan Bursa, MDS Projekt

Stavbyvedoucí:           Ing. Petr Fňukal

Stavební dozor:           Ing. Jiří Synek

 

IV. KATEGORIE - NEJZDAŘILEJŠÍ DOPRAVNĚ-BEZPEČNOSTNÍ STAVBA

Rekonstrukce křižovatky silnic III/34026 a III/24028 v Nemošicích - malá okružní křižovatka

Dodavatel:                  MIROS MAJETKOVÁ a.s.

Projektant:                  Jiří Stránský, projekce dopravních staveb

Stavbyvedoucí:           Milan Plíhal

Stavební dozor:           Ing. Jiří Synek

 

 

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normální tabulka"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 14 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi.jpg