Dnes má svátek Marcela , zítra slaví Alexandra .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

image-f1547a0956ce4e743e245814125763480db58111d593f9599b99cf8b71ddf072-V.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
„Nechci být papežštější než papež,“ říká trenér drsňák Miloš Říha st.

hcdynamoPoté, co se synem vytvořili trenérský tandem v Pardubicích, které ve čtvrfinále vypadly s pozdějším mistrem z Litvínova, si Miloše Říhu staršího opět stála zpět Kontinentální hokejová liga. Přijetím nabídky Slovanu Bratislava ukázal, že se rozhodně nebojí žádné výzvy. Převzal mužstvo, ze kterého houfně prchali hráči kvůli dlužným výplatám, nebylo vůbec jisté, jestli se KHL pod Tatry vrátí. Na konci ročníku ale Slovan slavil úspěch v podobě návratu do play-off po dvou letech. V něm sice skončil už po čtyřech zápasech s CSKA Moskva, výkony rozhodčích v sérii ale byly, mírně řečeno, diskutabilní. Miloš Říha je už během série v médiích zrovna nešetřil. „Nemůžeme ale všechno svádět na rozhodčí,“ vrátil se ke čtvrtfinále s někdejším armádním klubem zkušený kouč.  

 

V posledním play-off KHL jste rozvířil diskuzi o rozhodčích v KHL. Často jste si na ně stěžoval hlavně při čtvrtfinále s CSKA Moskva. Jak to nyní vidíte s odstupem, vyprchalo z vás to naštvání?

Nestěžoval jsem si jenom já, myslím, že to viděli všichni.  Hráli jsme letos dobře, bohužel nám úspěch nebyl nějakým způsobem dán. Ale samozřejmě nemůžeme všechno svádět na rozhodčí.

Příští rok rozšíří týmy KHL i čínský klub Rudá Hvězda Kunlun. Jak se vám čínský projekt zamlouvá a jak se těšíte na zápasy v Číně?

Bude to zase něco nového, nepoznaného. Uvidíme, co postaví za mužstvo, jak bude kvalitní. Sice nás bude čekat dlouhá cesta, na druhou stranu jsme velmi zvědaví, co se tam bude dít, co uvidíme. Po hokejové stránce to bude to samé, Čína se k tomu podle mě postavila velmi dobře.

Jak je KHL pro trenéra náročná z toho pohledu, že tým za sezonu nalétá neskutečnou porci kilometrů? Jak lze ideálně připravit mužstvo na tyto přelety?

Není to lehké, třeba hned první dva měsíce odehrajete okolo třiceti zápasů, to znamená, že utkání jsou skoro každý druhý den. Letošní sezonu se nás naštěstí dlouhé přelety týkaly až závěrem sezony, kdy ten program byl trochu volnější. Při přípravě na takový trip do Chabarovsku nebo na Sibiř, to nelze koukat pouze na samotný čas v letadle a časová pásma. V takovém případě sledujete každý kousek jídla a pití, rozhodují maličkosti. Náš realizační tým na tom letos zapracoval a myslím, že se nám všechny ty tripy povedly. Důležitá je také psychická stránka hráčů, jak se s tím srovnají oni, jak sbírají sebevědomí, vše je o hlavě. Ale nemůžete mužstvo měsíc připravovat na jeden trip, když jste za pár dní zase zpátky ve „svém“ časovém pásmu.

wikimedSezona 2014/2015 skončila pro Slovan nepříjemnou dohrou, kdy se na veřejnost dostali informace o finančních problémech klubu a dlužných výplatách hráčům. Jak se vám v takové situaci nastupovalo k týmu a je po letošku už situace lepší?

Začátek jsme skutečně neměli jednoduchý, chyběla minuta od rozpadnutí týmu. Před sezonou se pořád diskutovalo, hokejisti nevěděli, jestli vůbec půjdou hrát, jestli se pojede na soustředění a podobně. Nakonec jsme s manažery oběhali hráče. Vedení klubu se k tomu postavilo seriózně a hráči taky. Položily se základy a veškeré problémy se během sezony urovnaly. Na novou sezonu se připravujeme hned po skončení té poslední, začali jsme jednat, začali jsme dělat věci, které by tu další sezonu neměli ohrozit. Vše je ale otázka financí, hrát KHL stojí obrovské množství peněz a vše se bude odvíjet od toho, jak právě tu finanční stránku ustojíme. Myslím si ale, že na to nyní máme a předloňské problémy se nevrátí.

Sledoval jste play-off české ligy?

Ano, jezdil jsem se dívat na semifinále i finále jak české, tak slovenské ligy.

Co říkáte na výkony svého někdejšího svěřence Jána Lašáka v brance Liberce? Když se před několika lety vracel z KHL, zkoušel to v Pardubicích, ale neuspěl, prý kvůli nadváze…

Jano je sám o sobě specifický, ostatně jako všichni brankáři. Možná, že si tenkrát některé věci neuvědomil, což napravil až v Liberci. Musel se vrátit zpět ke své práci a ještě něco ke konci kariéry dokázat. Svoji šanci chytil za pačesy a všem, kteří o něm pochybovali, ukázal, že chytat stále může. Podle mě ale nezáleží tolik na věku, jako na motivaci hráče něco dokázat.

Jako dlouholetého kouče Pardubic se vás nelze nezeptat. Co by podle vás měli v Pardubicích udělat, aby se neopakoval stav letošní sezony?

Těžko se mi to hodnotí, nechci být papežštější než papež. Určité věci by ale změnit měly. Měly by nastoupit znovu do práce s trochu větší pokorou a měly by jak hráčský kádr, tak i personál okolo něj rozšířit a některé další věci radikálně a razantně změnit.

Připravil: Lukáš Zitka

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 39 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg