Dnes má svátek Irena , zítra slaví Rudolf .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

image-f1547a0956ce4e743e245814125763480db58111d593f9599b99cf8b71ddf072-V.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Se šípkovou... nebo se zelím?

Otázka na tělo. Alespoň v kultovním filmu Slavnosti sněženek. Hádka místních myslivců v podání Bohumila Hrabala se proslavila natolik, že do dneška se o šípkovou a zelí vedou velké spory. Chcete zažít jedinečnou atmosféru na vlastní kůži?

Až pojedete po dálnici z Prahy do Pardubic, nacvakejte si do navigace Kersko. Chatová oblast ležící jen kousek na východ od naší matičky je místem příběhů  Bohumila Hrabala, kde spisovatel žil s polodivokými kočkami. A v Kersku narazíte právě i na legendární Hrabalovu Hájenku.

JEDINÁ PRAVÁ SVÍČKOVÁ

Restaurace Hájenka se dodnes honosí heslem: „Jediná pravá šípková“. Nabízí především zvěřinové speciality. Z originálního jídelního lístku vybíráme.

IMG_7817Kančí kýtu se šípkovou omáčkou a houskovým knedlíkem (135,- Kč), kančí kostky pečené, hlávkové bílé a červené zelí, bramborový knedlík (130,- Kč), zvěřinový guláš se špekovým knedlíkem (130,- Kč), mufloní kostky nadivoko pečené se špenátem a bramborovým knedlíkem(130,- Kč) nebo jelení kýtu na červeném víně se švestkovou omáčkou a smaženými bramborovými šiškami (150,- Kč).

 

Přátelská rodinná obsluha, hořící krb, lovecké trofeje – prostředí, kde se cítíte jako doma.

KANČÍ GULÁŠOVKA

Osobně jsem ochutnal kančí gulášovku s pečivem (45,- Kč) a musím říci, že byla fakt výborná. Silný vývar, kančí, brambory – chuťově vyladěné. Škoda, že jsem řídil, jinak bych ji hned zapíjel postřižinským pivečkem.

Mufloní kostky pečené nadivoko, sekaný špenát a bramborový knedlík (140,- Kč)– to byla chuťová oáza. A ten sos :-) Rozhodl jsem se dát za tento kuchařský koncert celkem velké spropitné – obsluha mi ho vrátila s tím, že ji stačí, když se vrátím zase někdy na oběd.

Slibuji :-)

KRUTÁ SATIRA

Prostředí hájenky tak úžasně energeticky nabité, kde člověk cítil Bohumila Hrabala v každém místě, kazila snad jen přítomnost jednoho ex-poslance, který si k nelibosti místních postavil v chatové oblasti milionářskou haciendu.

Politik si v Hájence hrál s tabletem, popíjel pivko a pak odešel. Tablet zapomněl a servírka mu ho s trefným dovětkem běžela předat.

Na závěr snad jen výňatek z televizní reportáže.

 

Bylo by vůbec možné v současném Kersku natočit pokračování Slavností sněženek? „Dalo by se, ale byla by to taková krutá satira. Poněvadž, kdo by v tom asi tak chtěl bydlet, že jo?“ odpovídá si na závěr reportáže otázkou Jiří Menzel.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 9 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg