Dnes má svátek Marcela , zítra slaví Alexandra .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

image-a6e7171a3f8511b683157d6b7a6824af143417fd01376f77da56047554f9387a-V.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Výstavba odbavovacího terminálu na letišti v Pardubicích konečně dostala zelenou

altAkcionáři společnosti East Bohemian Airport a.s. (EBA) a dodavatelé stavby dnes poklepali základní kámen nové odbavovací haly. Terminál by měl na zelené louce vyrůst během 18 měsíců. Po několikaletých dohadech se tak snad blýská pardubickému letišti na lepší časy.

 

„O potřebě výstavby nové haly se hovořilo řadu let. Jsem rád, že se našemu vedení podařilo tento záměr dotáhnout a těším se, až začne terminál sloužit. Jsem přesvědčen o tom, že jeho otevření přinese užitek nejen cestujícím a městu a kraji coby akcionářům společnosti East Bohemian Airport, ale celému regionu,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

Zhotovitele stavby terminálu vybrala EBA ve výběrovém řízení, do něhož se přihlásilo 12 firem. Většina nabídek nepřekročila předpokládanou cenu stavby, tj. 300 milionů korun. S nejnižší nabídkovou cenou 256 milionů korun zvítězilo sdružení firem Chládek a Tintěra a Strabag. Podle předsedy představenstva společnosti EBA Pavla Svobody je tato cena srovnatelná s cenami, za které postavily nové terminály jiná letiště. V ceně stavby je kromě terminálu zahrnuto i vybudování příjezdové komunikace. Finanční zdroje na stavbu zajistí akcionáři EBA, tedy město Pardubice, vlastnící ve společnosti 66 procent akcií a Pardubický kraj coby třetinový vlastník. 

„Výstavba nového terminálu je pro budoucnost a další rozvoj letiště nutná. Bez něj by se EBA musela vzdát pravidelné přepravy cestujících. Díky této investici bude mít letiště zázemí na úrovni cestování ve 21. století a vyhovující poptávce leteckých společností po moderních, ale finančně dostupnějších letištních službách,“ prohlásila ředitelka společnosti EBA Hana Šmejkalová.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 41 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

krychlic.jpg