Dnes má svátek Vojtěch , zítra slaví Jiří .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

schlefrova.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Pardubáci v Riu: bikeři i atleti.

Jaroslav_Kulhavy_La_Bresse_2012_03Co je pro sportovce víc, než olympiáda? Asi už jen pocit, který zažijí jen vyvolení, se zlatem na krku na nejvyšším stupínku sledovat českou vlajku, jak stoupá do výše a k tomu neslyšně zpívat slova hymny… Jeden ze sportovců z našeho kraje, biker Jaroslav Kulhavý, ten pocit velmi dobře zná. Ze zástupců našeho regionu bude mít jednatřicetiletý zlatý medailista z Londýna největší šanci urvat umístění na bedně.

 

Olympijský kolotoč v brazilském Riu se rozjede začátkem srpna. Kdo z Pardubicka doplní zavedená jména jako Špotáková nebo Svoboda?

JAROSLAV KULHAVÝ

Rodák z Ústí nad Orlicí opět bude největší nadějí našeho regionu na zisk medaile. V Londýně mu vyšlo, na co sáhnul, domů si přivezl kov nejcennější. V úvodu března si po pádu v závodě na Kypru zlomil ruku, což trošku narušilo jeho olympijskou přípravu. „Ve sjezdu mi spadnul řetěz za kazetu, vyndal jsem ho, rozjel jsem se, a jak jsem zabral, tak nějak asi přeskočil a já přeletěl přes řídítka a ještě dolů z takové skalky. Slyšel jsem, jak v ruce chrastí a věděl, že je to v hajzlu,” popsal svůj karambol Kulhavý. Operace ale proběhla na výbornou a v květnu si tak Kulhavý mohl připsat třetí místo v republikovém šampionátu v bikemaratonu.

Corchete_Gdula_1LUKÁŠ GDULA

Pětadvacetiletý vládce českých chodců už má nominaci do Ria jistou. Gdula letos ovládnul Mistrovství republiky v chůzi na 20 i 50 kilometrů. Při obou vítězstvích si navíc vylepšil svá dosavadní osobní maxima. Loni se zúčastnil Mistrovství světa v Pekingu. „Splnil se mi můj sen z mládí, kdy jsem s atletikou začínal. Musím ale přiznat, že během času se moje vnímání změnilo a teď se snažím zaměřit hlavně na to uspět na velkých závodech a kvalifikaci beru jako jeden z nutných kroků na této cestě. Takže žádnou euforii nebo potřebu nějak to oslavit nemám,“ řekl po splnění kvalifikačního limitu do Ria Gdula.

JAROSLAV JÍLEK

Oštěpař z atletického oddílu Hvězda Pardubice se v zimě připravoval na sezonu v Jihoafrické republice pod vedením toho nejpovolanějšího, olympijského vítěze a světového rekordmana Jana Železného. Při prvním startu v sezoně na začátku dubna v jihoafrickém Sasolburgu skončil druhý. Druhé místo bral i o dva týdny později v Potchefstroomu a hodem, který byl přes osmdesát metrů, se kvalifikoval na mistrovství Evropy v Amsterdamu. Na začátku května hodem dlouhým 83,19 metrů splnil áčkový limit pro kvalifikaci do Ria. 

JANA KÁRNÍKOVÁ

Nejlepší česká koulařka se připravuje s Hvězdou Pardubice. Narodila se sice ve Vlašimi, ale do Pardubic se dostala díky studiu na vysoké škole a spolupráci s trenérem Pavlem Studničkou. Vloni skončila třináctá na mistrovství Evropy. V únoru hodila v Jablonci nad Nisou své letošní maximum – 16, 02 metrů. České vrhačské tabulky tak vedla téměř o metr. Jenže následné halové Mistrovství republiky se jí nevydařilo, skončila pátá a Markéta Červenková z Atletika Stará Boleslav přehodila její letošní výkon o necelých 30 centimetrů. O nominaci Kárníkové by se mělo rozhodnout začátkem července.

KRISTÝNA MÄKI

Běžkyně Kristýna Mäki má zároveň české i finské občanství. Svoji atletickou kariéru se ale rozhodla spojit s českou reprezentací. Letos byla jedinou pardubickou zástupkyní na atletickém mistrovství světa v Portlandu. V běhu na 1500 metrů skončila jedenáctá a do finále se nedostala. Na mistrovství ale překonala svůj osobní rekord.  

 

Připravil: Lukáš Zitka

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 14 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

krychlic.jpg