Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

image-3bb82e655f45a14170890afad1ed0fba2cd7ca764ccbf73fb8ceda3b2e477c00-V.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Trefa do hejtmana vol. 2

Hejtman_Martin_NetolickČelní představitelé sociální demokracie uvádějí jako reálný cíl v krajských volbách pět až sedm hejtmanských křesel, v konkrétním výčtu možného zisku ale Pardubický kraj není. Nepovažujete to za vaše podcenění?

Nejsme prognostik, Miloš Zeman by možná byl konkrétnější. Znovu ovšem zdůrazňuji, abychom se vrátili od počtu křesel k vizi. Pokud by tomu tak skutečně bylo, pak ČSSD by měla ve volbách uspět velmi dobře. Je úsměvné, když od některých představitelů vybraných vládních stran slyším již tři roky, že by zrušili kraje, přitom ale ve svém volebním programu píší, jak je třeba oslabit centrální ministerstva a kompetence převést na kraje a obce. Hádejte o jaký politický projekt (hnutí) jde?

 

Volební výsledek je sice důležitý, mnohdy ale důležitější bývají povolební vyjednávání. Je ve volbách subjekt, se kterým byste určitě nechtěl jít do koalice? A s kým byste koalici preferoval?

Jednoznačně odmítám koalice s uskupeními, jejichž jediným cílem je vyvolávat v lidech strach a pocit nebezpečí. Do koaliční spolupráce bych naopak šel se stranami, které mají jasnou vizi pro rozvoj kraje a cíli, které lze v našich podmínkách dosáhnout. Zdůrazňuji, a vím, proč to dělám, že rozloha našeho kraje není úplně malá a rozprostírá se od Kojic na Přeloučsku po Jevíčko. Stavět vzdušné zámky na billboardech umí každý, ale mne zajímá realita. Pokud bych měl odhadovat výsledek jednání po volbách, a to nejsem politolog, tak bych vsadil na širokou krajskou koalici. Nesmí dojít k tomu, aby koalice byla postavená na jednom hlasu a zabývala se celé období sama sebou. Pak totiž není čas na reálnou práci. Nechci si zvykat na mnohahodinová jednání zastupitelstva, kde na sebe jednotlivé subjekty útočí.

Vrátíme-li se k výše zmíněné trojici hlavních volebních soupeřů, řekněte, prosím, zcela jasně a konkrétně – pokud by výběr byl výhradně na vás, spolupracoval byte raději s Romanem Línkem nebo s Janem Řehounkem?

Je velmi složité porovnávat spolupráci v momentě, kdy s Romanem Línkem tvoříme téměř čtyři roky krajskou koalici a řešíme spolu celou řadu záležitostí, zatímco s Janem Řehounkem se setkáváme nad tématy, která jsou společná pro kraj a město Pardubice. Mohu však říci, že ze všech dosavadních jednání mám jednoznačný pocit, že jsme všichni bez větších problémů schopni spolupracovat. Podle mě to není pragmatismus, ale ten tolikrát vzývaný selský rozum.

Se svými hejtmanskými úspěchy se jistě budete chlubit v kampani, jaké jsou ale podle vás vaše hlavní neúspěchy? Co jste pokazil, co šlo udělat lépe?

Jsem přesvědčený, že jsme za posledních patnáct let mohli možná více tlačit na stát ve věci budování páteřní komunikace R35, která našemu kraji citelně chybí. Vzhledem k vlekoucí se papírové válce mám obavy, že původně slíbený termín, který osobně garantoval ministr dopravy, bude znovu odložen. Vnímám také, že některým částem kraje se dlouhou dobu vyhýbala investiční činnost například v oblasti dopravní infrastruktury, což je však záležitost, kterou se v poslední době snažíme v rámci našich možností napravovat, doufám, že bez ohledu na to, kdo bude sedět v hejtmanském křesle na podzim, bude tato snaha nadále pokračovat.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 11 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi 2.jpg