Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

945162_583269841705619_690923919_n.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
ERIČKO, ČEKÁME NA TVÉ PRVNÍ KRŮČKY…

_MES9917-43Máte doma vytoužené děťátko. Krásnou holčičku s velikýma hnědýma očima. Svět je nádherný a patří jenom vám. Ale pak… svět vykolejí. A vy zkoušíte všechno možné i nemožné, aby snad někdy vaše malé štěstí umělo to, co ostatní děti – sedět, chodit, říkat „máma“. Diagnóza? Regres vývoje po vakcinaci. Tuhle noční můru zažívají rodiče malé Eričky z Konopáče. Dočká se malá princezna vysvobození?

 

Erika je krásná tříletá holčička s nádhernýma očima. Ale radosti v nich příliš neuvidíte. Erička totiž po sérii očkování nemůže ovládat své dětské tělíčko. Pomáhá náročná rehabilitace a léčba v lázních, ale ty stojí statisíce korun. Bez pomoci dobrých lidí rodiče malé Eričce nemohou tuto péči zajistit a ta se tak nikdy na vlastní nohy nepostaví.

Erička se narodila sice předčasně, ale vyvíjela se jako každé zdravé miminko. Ochutnávala svoje prstíky, s pomocí rodičů si uměla sednout. Po sérii očkování ji ale přestalo poslouchat tělíčko. Vše, co se do té doby naučila, bylo pryč. Lékaři určili diagnosu – regres vývoje po vakcinaci. Erička nemůže sedět, chodit, mluvit a hrát si se svou malou sestřičkou. Rodiče se o ni musí starat 24 hodin denně. „Řekli nám, že musíme rehabilitovat. Já jsem o tom tenkrát nic nevěděla, myslela jsem si, že budeme měsíc cvičit a Erička z toho bude venku… Začali jsme s Vojtovou metodou, ale ta nám nepomáhala, spíše naopak. Šli jsme dolů. Až pak paní primářka v lázních v Košumberku přišla na to, že něco je špatně. Začali jsme cvičit Bobathovu metodu a přišel pokrok,“ popisuje příběh Eričky její maminka Renata Malátová.

MĚSÍC V LÁZNÍCH – STO TISÍC

Přestože to byl pokrok velmi malý, vliv do života Eriččiny rodiny nový elán. Maminka s tatínkem začali pro Eričku hledat další způsoby, jak se ještě více zlepšovat. „Našli jsme lázně v Klimkovicích, kde Erička dvě a půlhodiny v kuse cvičí, pak ještě následují další procedury. Eričce to hodně pomáhá,“ dodává maminka Renata. Jenže měsíc v těchto lázních stojí sto tisíc korun a pojišťovna je nehradí. A Erička takovou léčbu potřebuje čtyři až pětkrát do roka. Rodina se proto snaží shánět finanční prostředky, kde se dá. „Máme transparentní účet, prodáváme různé předměty a obrátili jsme se i na různé nadace. Velmi hezky na Eričku zareagoval pan Karel Janeček se svým Nadačním fondem pomoci a moc nám pomáhá také Nadace Lenky a Romana Šmidberských,“ doplňuje Renata Malátová.

„Příběh malé Eričky mě okamžitě oslovil. Sama mám dvě děti… a těžko si umím představit situaci, kdy se narodí zdravé miminko a člověk se najednou musí vyrovnat se skutečností, že bude všechno jinak,“ svěřuje se se svými pocity Lenka Šmidberská. „Myslím, že statečnost maminky, která v tomto případě ani na okamžik nezaváhala a za podpory semknuté rodiny začala vyvíjet všemožné aktivity, aby Eričce pomohla, je opravdu obdivuhodná. Hluboce před odhodlanou maminkou smekám a chci ji prostřednictvím naší Nadace podpořit. Věřím, že lékařská péče ve zmiňovaných lázních bude účinná, a že se podaří léčebný proces nastartovat tak, aby Erička měla naději být znovu zdravou holčičkou. Přála bych jí dočkat se svých prvních krůčků.“

POMOCT MŮŽETE I VY

Pomoci Eričce k prvním krůčkům může kdokoli. Konkrétní formy pomoci a další informace o Eričce, která se svými rodiči a malou sestřičkou bydlí nedaleko Heřmanova Městsce, jsou na webových stránkách www.kruckyproericku.cz. Největší pomocí je příspěvek na lázeňskou péči na transparentní účet 28 88 97 40 33 / 0800. „Dali jsme si předsevzetí, že Eričku chceme z toho dostat. A vyhrajeme,“ odhodlaně říká Eriččina maminka Renata. (noh)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 6 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg