Dnes má svátek Marek , zítra slaví Oto .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

image-a6e7171a3f8511b683157d6b7a6824af143417fd01376f77da56047554f9387a-V.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Válka taxikářů

_MES1224Prostředí pardubické taxislužby asi nikdy nebylo čajovým dýchánkem anglických dam vyšší společnosti. Už v minulosti se tady vyskytly excesy vyvolané především cenovou válkou. V poslední době se zdá, že konkurenční boj se opět rozhořel.

Časem relativně klidné vody rozvířil příchod nové taxi VB jezdící v barvách někdejší komunistické policie. Ponechme stranou diskuze kolem „mravnosti“ malovat auta ve stylu bolševických represivních složek a zaměřme se na cenu. Ta je z pohledu zákazníka suprová - po Pardubicích vás tohle tágo poveze za 89 korun, v okolí krajského města vás cesta bude stát 119 kaček. Na rozdíl od zákazníků se ale tahle „dumpingová“ cena nelíbila ostatním dročkářům zvyklým dosud jezdit za trochu jiné ceny.

ZAČALA VÁLKA?

Bojovat se dá různě. V tomto případě byla k dispozici celá řada prostředků počínaje fejkovými facebookovými profily, falešnými negativními komentáři „zákazníků“ na stránkách konkurence a došlo i na šarvátky. „V poslední době evidujeme dvě oznámení, jedno se týkalo lokality u nádraží, druhá potyčka byla ve Svítkově,“ řekla Bulváru mluvčí pardubické policie Eva Maturová s tím, že policie oba případy předala magistrátu ke správnímu projednání. Nejednalo se tedy o nijak závažné skutky.

Ovšem na sociálních sítích se dá dohledat třeba i vypsaná odměna tři tisíce korun taxikářem, kterému kdosi prořízl pneumatiku auta. Pikantní je, když jiný taxikář na výzvu reaguje odpovědí: „Pneumatiku ti řízl Fantomas!!! Už se nemohl dívat, s jakými pneu vozíte zákazníky. Prosím, ty tři litry si mám vyzvednout kde?“

Už lehce za hranou pak je, když jedna taxislužba vyvěsí na sociální síti fotografii auta konkurenční firmy s komentářem: Veřejná dražba zabavených vozidel. Vyvolávací cena 89.000,- Kč. Celkem 9 kusů, jedno vozidlo po autonehodě...

MĚSTO SE HEMŽÍ POLICAJTY

Dalším způsobem je přizpůsobit se nejenom cenou, ale také vzhledem. „Který jsou vlastně ty vébéčka?“ bude se ptát návštěvník města, který slyšel, že tady jezdí laciné taxíky. Těžká odpověď. Mimikry někdejších komunistických policejních aut si na sebe vzalo Vi3 taxi, VéBé taxi a designově blízko jsou i Taxi 88. První dvě jsou si zároveň blízká i trojčíslím 158 v telefonním kontaktu. Snahu podobat se jeden druhému potvrdili i řidiči, když jsme s nimi při našem malém redakčním testu jeli. Když jsme jeli s Vi3 taxi kolem vozu VéBé taxi, proběhl následující rozhovor:

Bulvár: Co to je?

Taxikář: To je fejk. Ti se nás snaží napodobit.

Bulvár: A to jste si ještě nerozbili huby?

Taxikář: Někdo už se pral, já ještě ne. My jsme placení od hodiny, máme to jako brigádu, tak se nás to tak netýká.

Při jízdě v VéBé taxi zase došlo na rozhovor o cenách:

Bulvár: Vy jste VB taxi?

Taxikář: Jo, jo, to je kravina, co?

Bulvár: Známí mi říkali, že tady jezděj nějaký VB, že jsou levný...

Taxikář: Je to tak.

Bulvár: Vy jste teda nějak výrazně levnější:

Taxikář: Dneska už zase ne, už se to nějak srovnalo.

Bulvár: A to ty ostatní na vás nebyli naštvaný?

Taxikář: My jsme s tím nezačali. To byl někdo jinej, my jsme jenom reagovali.

TEST DROČEK

Jak jsme napsali, s pardubickými taxikáři jsme se pochopitelně svezli. Nikdo z taxikářů nevěděl, že je testujeme, fotili jsme je z dálky a projeli jsme s nimi shodnou trasu mezi Pernštýnským náměstím a vlakovým nádražím. První cestu jsme jeli černobílým vozem VéBé taxi. Auto přijelo deset minut po zavolání a dopravilo nás na nádraží. Podle stvrzenky vůz najel 3,2 kilometru za cenu 90 korun. Zpět na Pernštýňák jsme vyrazili s Vi3 taxi, jehož řidič dorazil shodně do deseti minut od přijetí telefonátu. Účtenka ukazuje, že jsme najeli při této cestě 2,97 kilometru, cena byla přesně podle reklamy, tedy 89 korun. Poslední jízdu jsme absolvovali s „běžnou“ taxislužbou, tedy nikoliv s žádnou veřejnou bezpečností, ale s jednou v Pardubicích zavedenou společností. Na účtence je ujetá vzdálenost rovné 3 kilometry, ovšem cena je značně jiná - 136 korun. Proč to píšeme? Proč jsme to testovali?

Z našeho malého průzkumu je jasně patrné, že pokud by se v Pardubicích jako taxi neobjevila vozidla napodobující auta někdejší komunistické bezpečnosti, jezdilo by se tady taxíky o polovinu dráž. Jestli je 89 korun schválně nasazená nízká cena pro likvidaci konkurence nebo naopak 136 korun za tři kilometry nadsazená pálka, to neumíme a nechceme posuzovat. Jisté ale je, že pokud se v Pardubicích rozhoří válka taxikářů, bude její příčinou právě tenhle rozdíl ve výdělku... (red)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 53 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi.jpg