Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

koky bulvru.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
STARÉ DOBRÉ ČASY...

MUDr._Bez_ernNávrat do starých časů, babské recepty, pověry a pořekadla. Hlavně vše v BIO kvalitě, bez lepku,  hnojiv a chemie. Vracíme se do doby našich předků?

MUDr. BEZ ČERNÝ

„Před heřmánkem smekni a před bezem klekni“. Bez černý nyní bíle kvete jako o život. A to je to pravé období ho otrhat a vybavit si lékárničku :-)

Využití bezu je rozmanité a nemá smysl ho zde detailně popisovat – stovky receptů najdete na internetu.

 

Jen pro zajímavost: květy bezu se dají osmažit podobně jako květák (asi nejhorší úprava) – název kosmatice. Lze z něj vyrobit sirup, čaj, víno či likér. Kůra a listy jsou výborné v léčbě revmatismu a jako protikřečový prostředek. Výhonky bezu působí při zánětech zubů či popáleninách. Štáva z bezu rozpouští hleny, pomáhá tišit migrény nebo také zánět trojklanného nervu. A aby toho nebylo málo – bezové dřevo je výborné na výrobu tradičních hudebních nástrojů – píšťalek či fujar.

Tak ještě váháte využít služby MUDr. bezu černého?

VIŠŇOVKA

Pokud máte nervy na dranc, zklidní vás alkohol. Pokud někdy navštívíte české krajany v Rumunsku - Banát – a to by dle mého názoru měl udělat každý Čech – nevyhnete se nadměrné konzumaci višňovky. Asi třicetiprocentní (myslím, tak od oka) sladký likér – úžasný, jemný a způsobující závislost. Když jsem loni navštívil české krajany na unikátním hudebním festivalu, višňovka opravdu tekla proudem a při svých vystoupeních se o ní zmínili snad všichni muzikanti, i včetně Wohnoutů. Příprava višňovky je jak jinak - jednoduchá. Visně dáte do sklenice, zasypete cukrem a později zalijete alkoholem – rumem, lihem, žitnou nebo čím chcete. Čtyři měsíce na sluníčku a višňovka je jako víno :-) Někdo přidává pomerančovou kůru, někdo skořici, někdo vanilkový lusk. Ale v Eibenthalu v rodině Rozárky a Mirka Urbanových vítězí jednoduchá úprava – dle mě nejlepší. V jednoduchosti je prostě síla :-)

Hlavně „NA ZDRAVÍ“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 26 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

krychlic.jpg