Dnes má svátek Oto , zítra slaví Jaroslav .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

DSC_1016_web+.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
DOVOLENÁ SLAVNÝCH

rehounek_dovolenaTak kam letos? Do Chorvatska, na Mácháč nebo snad do hor? Už máte o svojí letošní dovolené jasno nebo čekáte na nějaký last minute nápad, sbalíte kufry a vyrazíte? Bulvár se tradičně podíval na to, kam vyrazily nebo vyrazí osobnosti našeho regionu.

Každý očekává od dovolené něco jiného. Někdo se potřebuje pořádně fyzicky unavit na horských tůrách, jinému ke štěstí stačí vyvalit se na pláži a čtrnáct dní se ráchat ve slané vodě.

Doslova odpor k takovému trávení volného času má Václav Kulhánek alias Krychlič, který vyrazil na deset dní do Španělska. Ovšem v plavkách na břehu moře byste ho neměli šanci vidět. „Jsem nekoupací, protože vždycky říkám, že bych nerad někomu způsobil šok, když by mě viděl v plavkách. Když vidíte všechny ty lidi, co na pláži vystavují svá hezká těla, tak bych mezi ně nezapadnul.“ Dokonce má prý částečně i hrůzu z vody a z toho, že by se mohl utopit. Jeho španělský pobyt tak byl tripem po místních pamětihodnostech.

NA JACHTĚ SE ZÁCHRANKOU

Hrůzu z vody naopak rozhodně nemá náměstek pardubického primátora Jan Řehounek, který s rodinou (a nejen s ní) vyrazil na jih. Proč nejen s ní? No, protože šéf krajské organizace hnutí ANO Řehounek se do Chorvatska vydal s krajským předsedou ČSSD Pavlem Svobodou, který je zároveň šéfem krajské záchranky. Čtrnáct volných dní si obě rodiny podle Řehounka opravdu užily: „První týden na jachtě, každý den na plachtách, jedno noční bouřkové dobrodružství, kdy se ukázalo, že být na kotvě večer neznamená, že na ní vydržíte do rána, koupání, rybaření, potápění, ale také opravdové jachtaření. Druhý týden opravdový relax - karavan zaparkovaný cca 30 metrů od čáry moře.“ Tak popsal ještě přímo z „Jugošky“ svoje prázdniny Řehounek.

HEJTMANSKÝ STRIPTÝZ

Hejtman Martin Netolický, který je známý tím, že si užívá zimní řádění na zasněžených kopcích trávil začátek léta v kraji. Kromě čistě pracovních záležitostí vyrazil parním vlakem na Králicko, nevynechal ani koncerty končící Smetanky nebo vařil guláš na Pivních slavnostech ve Svitavách. Ovšem užíval si i sluníčka. Shodil oblek a vydal se na koupálko. „Jedno z koupališť, kde se člověk opravdu osvěží. Teplota do 20°C, protože voda je přímo ze zdroje a denně se dopouští. Kdo se nechce mačkat mezi davy lidí, pak to jistí klasické koupaliště. Kde jinde, než v Brandýse nad Orlicí,“ rozplýval se spokojeností.

bartoska_charvatovaPŮJČIL ŽENU BARŤÁKOVI

Autobusy směr moře jsou narvané, na letištích je zmatek, ale i na začátku prázdnin ještě musel primátor Pardubic Martin Charvát zařezávat. I když některé společensko pracovní povinnosti jsou velmi příjemné. Třeba návštěva filmového festivalu v Karlových Varech. Tam se šéf radnice s manželkou Šárkou vyfotografoval jako filmová hvězda a dokonce svoji choť půjčil k focení i prezidentovi festivalu, Pardubákovi tělem i duší, Jiřímu Bartoškovi. Sympatická první dáma města bude mít asi co vyprávět, přinejmenším ředitelce školy, kde učí, bývalé krajské radní Janě Smetanové. Ta, jak fotku s Barťákem viděla, hned hlásila: „Teda, Šárko, v srpnu budu jedno ucho.“ Asi by taky chtěla fotku se známým lamačem ženských srdcí...

HOKEJKY DO CHOMOUTU

Když už jsme u lámání ženských srdcí, své by o tom mohli vyprávět pardubičtí hokejisté. Svojí krásnou přítelkyni Veroniku pozval na výlet do Spojených států Lukáš Nahodil, který si jako překvapení pobytu nepřichystal ani Grand Canyon, ani nákupy v New Yorku, ale žádost o ruku. Tomu se, pane, říká letní příprava! Ovšem, nezůstalo jenom u Nahodila. Slovenský útočník ve službách pardubického klubu Branislav Rapáč sice neodletěl za oceán, chystá se ale na podobnou cestu jako Nahodil. V Řecku požádal o ruku svojí přítelkyni a dokonce si u toho pořídil podobnou fotku jako Nahodil. Na rozdíl od nich do chomoutu zatím nemíří staronový pardubický gólman Martin Růžička. Ten svojí přítelkyni Lucii „jen“ vytáhl užívat sluníčka do tureckého Beleku. Žádost o ruku tady neproběhla a Martin už začátkem července makal jako šroub, aby byl připravený na novou sezónu.

LÍNEK BAJKOVAL

Dálavy, šumění moře, ostrým jižním sluncem spálená ramena nebo žaludeční nevolnost po požití žoužele z oceánu k večeři, to zatím nehrozí vicehejtmanovi kraje Romanu Línkovi. Ten si byl se svou ženou Šárkou během svátečních červencových dnů zabajkovat v Orlických horách. Masarykova chata nebo vrchol Velké Deštné, tam všude ukázali, že kopečky umí i cyklisté z rovinatého Polabí. A že je Línek křesťan, nemohl vynechat ani cyrilometodějskou poutní mši v Kunštátské kapli. No a pro osvěžení škopek pivka. Však za něj na facebooku taky dostal co proto. Poté, co přiznal, že to byla jedenáctka a že „bodla, takže jsem ji hned »spálil«“ se mu dostalo odpovědi: „Jen aby soudruzi v parlamentu neměli problém s tím, že jezdíte pod vlivem, když to nejsou schopní tolerovat.

DOVČA AŽ NA PODZIM

V létě na dovolenou nepojedu, to jezdí všichni, teď pracuju, jsem na zahrádce nebo chytám ulítlé včely,“ svěřil se Bulváru majitel stavební firmy Jozef Koprivňanský. Úspěšný podnikatel teď třeba maká na tom, aby se včas stihly práce na fasádě krajského úřadu v centru města. Nebo obrněn proti žihadlům odchytává roj žlutočerných hmyzích dělnic, jak je vidět na fotografii. Makat jako Bulhar, vydělávat peníze a pak ani nejet na dovolenou, k čemu to je, říkáte si? Ale tak to není, Koprivňanský jako velký uživatel životních radostí si taky pojede odfrknout, ovšem přecpaná letadla a válení na pláži to není pro něj. Vyráží v době, kdy my ostatní už zase makáme, až se z nás kouří, on objevuje svět. Třeba jako minule v Papui Nové Guinei. „Tam to bylo parádní mezi těma lidožroutama,“ s nadsázkou pobaveně vzpomínal.

bartak_dovolenaMLUVČÍ NA VÝCHOD

Ještě před rokem tvrdil, že idální dovolená je pro něj když ho cestovka vyvalí někde na pláži u moře, kde si může číst a občas skočit do vln. Dneska, jak má volnou chvilku, sbalí mluvčí Pardubického kraje Dominik Barták bágl a vyráží východním směrem. Tedy, žádný Tibet a rozjímání s mnichy, svůj rozlet do světa brzdí poněkud dřív. Už na jaře vyrazil se dvěma kamarády na místo havárie černobylské jaderné elektrárny, k cestě na Ukrajinu využil i volné červencové dny. Vzhledem k tomu, že na Zakarpatí, které je partnerským regionem našeho kraje, jezdí pracovně, a teď tak často i ve svém volnu, kdo ví, jestli ho na východ netáhnou třeba i krásná děvčata...

GOTTWALD NA BRAČ

Kompas tradičnějším směrem otočil generální ředitel společnosti Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottwald. „Vzhledem k tomu, že máme malé děti, tak je tím výběr naší dovolené ovlivněný,“ řekl šéf krajských špitálů Bulváru. „Pravidelně jezdíme do Chorvatska na ostrov Brač, máme to tam rádi.“ Jako zdravotník ale nemůže přece Gottwald trávit volné chvíle jenom na trase hotel - pláž. „Léto tady v Čechách se snažíme trávit aktivně, na kole nebo u jiných sportů. Snažíme se k tomu vést i děti,“ dodává.  (red)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 13 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

krychlic.jpg