Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

koky bulvru.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Dynamo setnulo obhájce trofeje!

barta_schausPrůvan řádil po loňské neúspěšné sezoně v kabině pardubického Dynama. Odvál opory jako Marcinko, Redenbach nebo Gregorc. Místo nich přišla hned desítka nových hráčů. Z nich polovina přišla z týmu BK Mladá Boleslav, která se po loňské sezoně, kdy dosáhla historického úspěchu, rozhodla úplně přebudovat kádr. Pojďme se společně podívat, co důležitého se v hokejovém týmu našeho krajského města přes léto událo.

 

Hokejové Pardubice se vydaly po loňsku cestou velkých změn v kádru. Do uzávěrky tohoto vydání (24. 8.) se nově hlásilo v kabině A-týmu deset hráčů. Po dvou letech se do pracovního znovu v útrobách pardubického stadionu převléká gólman Martin Růžička, který se do Pardubic vrátil po angažmá v Chomutově a Mladé Boleslavi. Spolu s ním se z města automobilů stěhovala na východ Čech čtveřice dalších hráčů, útočníci Tomáš Klimenta s Michalem Bártou a obránci Martin Rýgl se Ctiradem Ovčačíkem. Poslední jmenovaný je v Pardubicích zatím do konce září na zkoušku. „Potřebovali jsme nějakou pomoc dozadu a Ovčas byl zrovna na trhu, Bárta s Klimentou nám zase dají přesně to, co jsme postrádali. Tedy aktivitu a bruslení,“ komentoval příchod boleslavské pětice trenér Peter Draisaitl.

ZAHRANIČNÍ POSILY

Nejzvučnější jméno, které Dynamo v posezónním lovu ukořistilo, je jméno mistra světa z roku 2010, Petra Hubáčka. Šestatřicetiletý forward se po pěti letech v dresu finského JYP Jyväskylä chtěl vrátit do Čech, jen místo do Komety, kde působil v extralize naposledy, své kroky namířil do dresu šestinásobného mistra ligy. „Je tu cítit snaha otočit zpátky a vrátit Pardubky na místa, na kterých jsou fanoušci zvyklí je vídat a kam patří,“ vysvětlil důvod, proč se rozhodnul pro dres s půlkou koně pro klubový web Petr Hubáček.

Pardubice byly loni kritizované, že k Sýkorovi nedokázaly najít kvalitního centra. Ani Marcinko ani Redenbach vedle vyhlášeného kanonýra nepřesvědčili. Hozenou rukavici odhodlaně zvednul Kanaďan Justin Hodgman, jenž má zkušenosti z NHL, KHL, švédské i finské ligy. Naposledy oblékal dres Örebrö, kde se potkal s bývalým brankářem Pardubic Juliem Hudáčkem. Tím však příliv zahraničních hráčů neskončil. Obranu přišel vyztužit Američan Nick Schaus, který kromě zkušeností z amerických nižších soutěží může nabídnout též cenné poznatky z ročního působení v týmu Wolfsburg Grizzlys, na které Pardubáci narazí ve skupinové fázi Ligy mistrů. V loňské sezoně oblékal dres Innsbrucku v EBEL lize. Tvrdit muziku přišel Alexandre Mallet, před čtyřmi lety si v juniorské QJMHL připsal 132 trestných minut. Poslední desátou posilou se stal Josef Zajíc. Přišel formou ročního hostování z prvoligového Kladna. Devatenáctiletý bek přišel hlavně kvůli tomu, aby pardubičtí měli dostatečný výběr mladých hráčů do extraligových utkání.

JAKO NA HOUPAČCE

Nerozehraný tým vlétl do přípravy Mountfield Cupem v Hradci Králové. Kromě Dynama a pořádajícího Hradce Králové se pardubičtí střetli se dvěma soupeři z KHL, Avangardem Omsk a Salvat Julajev Ufa. Z nových posil se na hradeckém ledě nepředstavili jen Tomáš Klimenta a rekonvalescent Hodgman.mallet_alexandre

V prvním letošním zápase Pardubice urvaly v prodloužení cenný skalp sibiřského Omsku. Asistencemi se natěšeným divákům představili Schaus a Bárta. Po úspěchu ale přišel tvrdý pád na zem v podobě výprasku 7:2 od Ufy. Mezi tři tyče se postavil poprvé po návratu Martin Růžička, po sedmi inkasovaných gólech ve druhé třetině ale přepustil své místo na poslední dvacetiminutovku mladíkovi Kloučkovi. Hned druhý den dostal Růžička šanci napravit dojem proti Hradci, jenže na těch pár kilometrů po Hradubické mu sousedé přibalili dalších šest fíků.

Poslední zápas přípravy sehrálo Dynamo ve Vrchlabí proti Adleru Mannheim. V brance se znovu představil od Omsku odpočívající Maxwell, v útoku poprvé zbrázdili led Klimenta s Hodgmanem. Jenže oba by na tento zápas asi nejradši zapomněli. Po špatném výkonu si z Podkrkonoší odváželi hráči Dynama výprask 6:1, Hodgman navíc dostal za protesty trest do konce utkání.      

Na zpytování svědomí po zápase s Mannheimem měli Pardubáci deset dní. A jak se zdálo, šoková terapie zaúčinkovala na výbornou. V prvním zápase Ligy mistrů urvala nažhavená „Draisaitl bande“ dva body od obhájce trofeje švédské Frölundy Göteborg po výhře na nájezdy.

Hlavní kouč Dynama Peter Draisaitl si i přes špatné výsledky přípravu pochvaloval. Nároční soupeři v přípravných zápasech podle něj prověřili kvalitu hráčského kádru. Po zápase ale krotil nadšení a uznal, že tým čeká ještě hodně práce. „V detailech je vidět, že třeba kluci z Mladé Boleslavi byli zvyklí na úplně jiný hokej. Požaduji úplně něco jiného a zatím s tím mají problémy. Ale s tím jsem samozřejmě počítal a není to nic tragického, čeká nás ještě dlouhá cesta a spousta práce,“ zhodnotil pro Bulvár trenér A-týmu Peter Draisaitl. Lukáš Zitka

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 12 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi.jpg