Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

DSC_0811_web.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Petr Bajer - šéf Soukromníků - předseda strany

bajerPetr Bajer je místostarostou města Holic, podnikatelem a předsedou Strany soukromníků České republiky, která hájí svobodu podnikání a všechny aktivní obyvatele v České republice. Několik let finančně podporuje sport nejen v Holicích a je předsedou fotbalového klubu SK Holice. Je ženatý, má dvě dcery a syna. 

 

Petr Bajer - místostarosta Holic

Za dva roky co pracuji v pozici místostarosty města, se změnilo několik podstatných věcí. Samozřejmě jestli ty změny jsou dobré, určitě posoudí voliči a já jsem velmi zvědav, jak dopadnou preferenční hlasy právě z Holic. Šli jsme cestou odstraňování chyb a problémů ve městě, nechceme stavět hrady a zámky, investovat prostředky do příliš velkých projektů, které si myslím že do Holic ani nepatří. Řešíme nedostatek kvalitních chodníků, modernizaci sportovišť, vznik nových dětských hřišť, tak aby tady rodiny s dětmi chtěly být, aby se jim tu dobře bydlelo. Každý rok se nám povedlo zmodernizovat, opravit, nebo vybudovat několik kilometrů chodníků, povedlo se vybudovat a rozšířit několik velkých dětských hřišť, investujeme do modernizace školek a škol, podporujeme sport a kulturu ve městě atd. Máme připraveny projekty na revitalizaci městského stadionu, který by měl sloužit všem obyvatelům města, dále rekonstrukci soc. zařízení a šaten v městské hale a investujeme samozřejmě do modernizace a zateplení domů a bytů v majetku města. Řešíme nutnost vybudování nových sociálních bytů pro mladé rodiny. Podařilo se nám vyřešit několik letitých problémů. Například nám před cca. dvaceti lety předali budovu soudu a šatlavy. Tato budova bez přístupu k ní byla nevyužitelná, ač se město o nějaké její využití snažilo. Zastupitelé nedávno spolu s veřejností konečně souhlasili s demolicí. Objekt zmizel a na tomto místě bude krásné hřiště pro nižší stupeň základní školy.

Petr Bajer - manžel, rodič a předseda fotbalového klubu

Pro svoji náročnou práci, mám oporu ve své rodině. Moje největší rodinné štěstí je zdraví rodiny, zdraví manželky a dětí. Jsem ženatý letos v říjnu už
20 let a stále si velmi dobře s manželkou rozumíme. Náš vztah je stejný jako na začátku a veškerý volný čas trávíme spolu. Klid s rodinou nacházíme na chatě kousek od Letohradu. Tu máme již
10 let a je to naše velké hobby. Vždy hledáme chvíle na to, abychom tam zajeli a načerpali síly údržbou zahrady, cestováním nebo návštěvu památek. Velmi často chodíme v okolních lesích na houby, protože jsem vášnivý houbař, který si potrpí na velké úlovky. V letošním suchém létě se nám několikrát podařilo takříkajíc naštvat sousedy, kteří nic nenašli a já se z lesa vrátil s plným košíkem. Ke své vášni se mi podařilo strhnout i našeho syna, který se v tomto oboru opravdu „potatil“. Hodiny trávíme spolu v lese, a pokud přece jen nerostou (syn říká, že vždy najdeme), tak se krásně projdeme na čerstvém vzduchu. Před mnoha lety jsem začal sponzorovat fotbal děvčat v Ředicích, od kterých jsem plynule přešel k holickému fotbalu. V Holicích jsem začínal jak sponzor a člen výboru klubu, přivedl jsem finanční prostředky nejen své, ale i sponzorské peníze mých obchodních partnerů. Před třemi lety jsem převzal funkci předsedy fotbalového klubu po Jardovi Tošovském. V klubu  máme  devět týmů, z toho sedm mládežnických. Výchově mladých fotbalistů věnujeme maximální pozornost, protože to je to jediné, co nám může pomoci udržet kvalitu fotbalu v Holicích. V posledních zápasech se velmi daří dorostencům, kteří pravidelně nastupují v A týmu, a to je u Krajské soutěže opravdu málo k vidění. Trápí mě ovšem koncepce financování sportu v malých městech, která de facto nefunguje a neexistuje. Moje dlouholetá zkušenost ukazuje, že ti nejmenší podnikatelé či živnostníci vždy pomohou. Není to ale pravidlem u velkých firem. Podpora mládežnického sportu tak leží jen na malých podnikatelích a podpoře měst a obcí. Velké firmy pak většinou zajímá pouze prvoligový fotbal, hokej popřípadě basketbal. 

Petr Bajer – politik

Vzhledem ke špatné situaci podnikatelů jsem vstoupil do vznikající stavovské Strany soukromníků České republiky, tedy mezi lidi, kteří hledají politickou cestu, jak ochránit soukromníky, jejich rodiny a jejich zaměstnance. Začal jsem ihned pracovat na vytvoření nejprve místní a potom krajské organizace strany. Po půl roce se krajská organizace v Pardubickém kraji stala nejsilnější krajskou organizací v republice a je jí doposud. V roce 2010 jsem se stal místopředsedou a v roce 2013 předsedou strany. Ve spolupráci s mnoha kolegy začal vznikat náš program pro letošní krajské volby, kdy jsme se spojili ve fungující koalici se Svobodnými. Velmi brzy se nám podařilo sepsat programové priority, za kterými si  obě strany stojíme. Kraj si nemá hrát na malou EU. Prosazujeme, aby se rozhodování odehrávalo na co nejnižší úrovni, co nejblíže občanovi. Zaměříme se na silniční síť včetně výstavby obchvatů měst a R35. Stabilizujeme nemocnice s pomocí soukromého sektoru. Vytvoříme střední školy reagující na trh, spolupracující s firmami. Ředitelé nebudou svazováni politikou kraje a budou mít skutečnou odpovědnost za vedení školy. Živnostníci jsou základem prosperujícího kraje. Mají naši podporu proti vládní agrosocialistické koalici. 

V posledních týdnech mi opravdu hodně vadí nečestně vedené volební kampaně. Voliče hodně ovlivňují i veřejnoprávní média, jako je Česká televize. Svobodní a soukromníci nejsou pozváni do volební krajské debaty a následně do Superdebaty. Průzkumy veřejného mínění jsou podle mě velmi zmanipulované a ovlivněné velkými politickými stranami. Soukromníci jsou zváni do všech krajských debat, kde figurujeme na šestém místě a v průzkumech pro ČT  jsme najednou devátí. To mi připadá velmi nedemokratické, stejně jako měnění podmínek výběru do debat na ČT v průběhu probíhající kampaně tak, jak se to České televizi či někomu jinému hodí. Proto jsme podali spolu se Svodnými stížnost na radu pro Televizní a rozhlasové vysílání. Do tzv. „průběžných“ (krajských) debat byli Svobodní a Soukromníci pozváni na základě průzkumu ČT ve dvou krajích (Zlínském a Středočeském), v kraji Plzeňském pak prostřednictvím subjektu „Starostové a Patrioti s podporou Svobodných a Soukromníků“. Do „Superdebaty“ dne 6. října byli nejdříve pozváni jen předsedové stran zastoupených v Poslanecké sněmovně. Dne 14. září ale ČT vydala Dodatek č. 1 k  uvedeným pravidlům, podle kterého do pořadu „Superdebata“ pozve zástupce stran, které už byly pozvány aspoň do dvou krajských debat a zástupce koalice, které byly pozvány min. do tří debat. Zásadně s touto doložkou nesouhlasíme. Koalice má stejná práva jako samostatná politická strana či hnutí.Zároveň není možné, aby za nás v Superdebatě mluvil zástupce STAN. Programové priority STAN jsou v ostatních 12 krajích ČR (kde s nimi nespolupracujeme), včetně dvou pozvaných, zásadně odlišné. 

S potěšením sleduji, že navzdory těmto popsaným praktikám naše preference stále rostou  a voliči vnímají, že jsme pro ně  ti praví a že jejich hlas „nepropadne“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 10 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg