Dnes má svátek Oto , zítra slaví Jaroslav .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

1238054_4787633027360_1158342721_n.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
GURMÁNSKÝ PODZIM HUSA NEJEN SVATOMARTINSKÁ

husaNejlepší husy prý rostou v Maďarsku. Kdo vyrazil jen pár kilometrů od slovenských hranic, může to potvrdit. A spojit husičku s termálními lázněmi – tomu říkám super podzimní dovolená. A co teprve husí játra. To je zkrátka delikatesa!

 

Gurmánským zážitkem je i proslavený Slovenský Grob poblíž Bratislavy. Tam dostanete husičku křupavou, s lokšemi a červeným zelím. 

Občas nemohu pochopit, proč většina českých restaurací nabízí skvělou pečenou svatomartinskou husu se záplavou nesmyslně obří přílohy - dvou druhů knedlíků, zahuštěným červeným i bílým zelím a omastkem. Znáte to sami – když vám takový talíř přinesou na stůl, chce se vám omdlít, sníte pár knedlíků, kousek husy a máte dost. A hledáte pohovku.

Opravdu je vhodnější jít na to jinak a v podniku obsluhu upozornit na to, že nejste bezednou popelnicí. Husu a knedlíky si nechat naservírovat zvlášť a překládat na talíř.

Uvidíte, jak se najednou z těžké husy stane stravitelný pokrm.

Ostatně i takto k pečínkám přistupovali naši předci. Podzimní tučná husa se podávala s jednoduchými přílohami, nejčastěji bramborami. A pokud si chcete husu připravit doma a hledáte recept, mistři kuchaři jednoznačně doporučují pomalé pečení. Tedy husu nasolíte a nakmínujete, dáte do pekáče, zakryjete a dáte do trouby – a pečete a pečete – na 90 stupňů – dvanáct hodin i víc. Když husu odkryjete, jen horkým vzduchem doděláte kůrku. A Svatomartinské nebo Beaujolais k tomu.

No, prostě BOŽÍ! 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 19 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg