Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

image-79c7e7cbb1fe531e1664bda97bac9b7042161947d53cffacae0a4417cd5453cd-V.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
V srpnu opět Špice ožije sportem

spp_2Fenomenální úspěch měl loni v průběhu letní olympiády v Rio de Janeiru třítýdenní Olympijský park Pardubice. Stal se nejnavštěvovanějším podnikem svého druhu a cestu si na něj našli návštěvníci ze širokého okolí. Na tento úspěch se rozhodlo město navázat uspořádáním Sportovního parku Pardubice, který se na stejném místě, tedy v parku Na Špici, uskuteční mezi 12. a 20. srpnem letošního roku.

 

Vyžádala si to vlastně veřejnost a vyžádaly si to i sportovní kluby, které loni zaznamenaly obrovskou odezvu a park jim pomohl v náboru,“ uvedl projektový manažer Sportovního parku Pardubice Pavel Stara s tím, že letos se pořadatelům přihlásilo už sedmdesát sportovních klubů, které na organizování parku budou participovat.

Náměstek primátora, který má sport ve své gesci, Jakub Rychtecký uvedl, že město Pardubice bylo osloveno Českým olympijským výborem, zda by neuspořádalo zimní olympijský park. „Poděkovali jsme za tuto příležitost, ale i s ohledem na konání zimní Olympiády dětí a mládeže, kterou pořádá Pardubický kraj, jsme ji odmítli. Rozhodli jsme se využít toho, co nám svědčí, tedy soutoku dvou řek, krásného parku a velmi kvalitního zázemí sportovních klubů,“ řekl Rychtecký. Podle něj se přitom nejedná o projekt na jeden rok, ale o víceletý program, který se zapíše do mapy cestovního ruchu.

Hlavní organizační část parku obstará Kulturní centrum Pardubice, hlavním manažerem zůstal Pavel Stara, který řídil už zmíněný loňský Olympijský park Pardubice. Město Pardubice do projektu investuje jeden a půl milionu korun, Pardubický kraj přidá půl milionu. Další jeden a půl milionu korun by měly parku přinést partneři akce. Celková částka, včetně barterů, by se za Sportovní park Pardubice měla pohybovat kolem 3,65 milionu korun. „Olympijský park rozzářil naše město a dal celé republice vědět, že Pardubice jsou městem sportu a umějí to rozjet. Věřím, že tomu tak bude i letos v parku sportovním,“ dodal primátor města Martin Charvát.spp_1

Oproti loňsku dozná podoba parku, vedle kratší doby trvání, několika změn. Areál se sportovišti se omezí na oblast parku Na Špici a část programu se odehraje v areálu Zámku Pardubice. Odpadnou tudíž jakékoliv další zábory ve městě nebo dopravní omezení. Sportoviště po zkušenostech z loňska budou také přívětivější pro starší generaci. „Z loňské statistiky vyplynulo, že v době dovolených do parku chodí s dětmi babičky a dědové, navíc mnoho lidí sportuje do vyššího věku,“ vysvětlil Pavel Stara. Rozšíří se také kritizovaná otevírací doba parku, která se protáhne až do 18. hodiny. Sportovní park tak nabídne během svých devíti dnů vyžití v době od deváté hodiny ranní až do šesti večer.

Pořadatelům se loni osvědčilo vydání emise hracích karet, ty budou pro návštěvníky Sportovního parku Pardubice k dispozici i letos, stejně jako spolupráce se školami, školkami a příměstskými tábory.

Program Sportovního parku Pardubice bude bohatý. Kromě pestré směsice nejrůznějších sportovních odvětví, které si tady návštěvníci budou moci vyzkoušet, dojde na spoustu exhibic, autogramiád a návštěv úspěšných sportovců. Stejně jako v minulém roce nabídne park mnoho kulturních vystoupení a festivalů.

Pravidelně aktualizované informace o Sportovním parku Pardubice najdete na webu www.pardubice.eu/sportovnipark a na facebookovém profilu www.facebook.com/SportovniParkPardubice.  (mes)

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 11 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi 2.jpg