Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

image-3638e9735e2802a8a788d40865ab21770d94287b0e53577904eef3fe4ef310c8-V.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
TREFA: Martin Charvát - Sportovní park Pardubice

_MES7097Rok po velmi úspěšném Olympijském parku Pardubice ožije v srpnu Park na Špici akcí, při které se sportovně vyřádí všichni od dětí až po seniory. Sportovnímu parku Pardubice, který se uskuteční od 12. do 20. srpna jsme se věnovali v bulvární rubrice Trefa s primátorem Martinem Charvátem.

 

Letošní Sportovní park Pardubice, který se koná od 12. do 20. srpna, navazuje na loňský Olympijský park Pardubice. Jak jste, pane primátore, úspěch téhle akce vnímal, překvapil vás?

Úspěch se odvíjel od fantastického realizačního týmu, ti lidé do toho šli srdcem. Nebylo to o penězích, bylo to o poctivé práci. Bylo neuvěřitelné, jak na to zareagovaly Pardubice. Když si vzpomenu na zahajovací ceremoniál, to bylo neskutečné. Je to něco, co Pardubice umí, proto jsme šli i do letošního projektu. Když lidem nabídnete, aby se bavili, ať sportovně nebo kulturně, tak lidé to v Pardubicích vezmou za své, přijdou a užijí si to.

Sledoval jste úspěch Olympijského parku Pardubice po primátorsku nebo jste se aktivně zapojil?

Zažil jsem si to na vlastní kůži jako návštěvník, kdy mne moji dva synové vláčeli od jedné atrakce ke druhé, vyplňovali jsme hrací kartu, šli jsme na medaili a neustále jsem slyšel – „tati, půjdeme tam zítra, půjdeme tam pozítří…“. Byl jsem tam třikrát s klukama, dvakrát jsem park navštívil nesportovně, opravdu jsem si ho užil na sto procent.

V jižních Čechách byl park loni hodně protěžovaný. Vysílala z něj televize, jako první ho navštívili olympionici, kteří přijeli zpět do Čech… Překvapilo vás, že Pardubice překonaly všechny parky v republice, včetně Lipna?

Nečekal jsem to. Pavel Stara, šéf realizačního týmu, měl jako sportovec velké ambice, hecoval všechny, věřil tajně, že budeme konkurenceschopní tomu obrovskému, mediálně podporovanému parku v jižních Čechách. I tahle skutečnost, to, že tým měl jasného vůdce a lídra, patřilo k tomu, že všichni šlapali bezvadně a návštěvníci to ocenili.

Poptávka po pokračování byla jasná. V jaké fázi jste si řekli, že budete pokračovat i když letos není olympiáda?

Už v průběhu loňského parku jsme vnímali, že to není jen o vytvoření akce pro lidi. Byla to prezentace sportovních klubů, kulturních spolků, o které se to opíralo. A odezva od těchto spolupořadatelů byla obrovská. Viděli potenciál téhle akce a data potom v září hovořila jasně.

Druhá věc je, že když jsme vstupovali do tohoto volebního období, tak všichni říkali, že v Pardubicích nemůžete žádnou akci uspořádat. A najednou to šlo. A jsou i další akce a Pardubice se během léta umí bavit. Zajímavostí navíc bylo, že skoro tři čtvrtiny lidí, byli návštěvníci zvenku. To je neuvěřitelné číslo a proto jsme si řekli, že musíme touto cestou podpořit cestovní ruch. Jsem rád, že na to můžeme navázat i letos.

Kde budou mezi 12. a 20. srpnem letos Charvátovi? Nebudou ani na Seychelách, ani na Kanárech, ale v parku Na špici?

V prvním víkendu určitě. Ten druhý už někam jedeme, ale ten první víkend máme naplánovaný Sportovní park Pardubice a kluci se těší, protože si to loni užili. Synové chtějí zase nějakou medaili, chtějí sportovat, chceme se podívat na nějaké kulturní představení. Takže určitě budeme tady.

Předpokládám, že máte přehled o tom, jaká budou na Sportovním parku Pardubice sportoviště, jaké tam budou sporty, na co se tam tedy osobně nejvíc těšíte? Těšíte se na rozbitý obličej po jízdě na segwayi, vymáchání se pádem z padleboardu?

Trochu to otočím. Potěšilo mě, že jsme tam letos rozšířili nabídku sportovních aktivit pro seniory…

…to jste při vašem věku začal dost málo odvážně.

No, oni mohou přijet moji rodiče, víte. Můžete pozvat babičku s dědečkem, aby si právě zasportovali. Já mám například velmi aktivní maminku a tohle bude dobrá výzva, aby sem přijela a šla si s dětmi tyhle sporty užít.

A já s klukama? My jsme se tam asi nejvíc bavili na boxu a na vodě.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 11 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

krychlic.jpg