Dnes má svátek Marcela , zítra slaví Alexandra .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

DSC_0811_web.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Už v neděli na Velkou

VP2016Týden po plochodrážním šílenství nás čeká to dostihové. Zatímco víkend na přelomu září a října voněly Pardubice metanolovým palivem silných motorek, už v neděli 8. října se dvacet koní postaví na start nejslavnějšího kontinentálního dostihu - 127. Velké pardubické s Českou pojišťovnou.

 

Ačkoliv ročník letošní Velké pardubické není kulatý, dvě kulatá výročí přece jenom připomíná. Jednak je to přesně osmdesát let od jediného vítězství ženy. V roce 1937 jako dosud jediná vyhrála závod komtesa Lata Brandis. A právě ženský element slavného dostihu se letos organizátoři rozhodli připomenout a sezvali všechny žijící účastnice závodu. Do Pardubic tak přijede Charlotte Brew z Velké Británie, Renata Charvátová, Jana Nová, Lucie Baluchová a šestinásobná účastnice Velké pardubické a trenérka loňského vítěze Charme Looka Martina Růžičková. Dámy se stanou kmotrami nové knihy o historii závodu. "Symbolicky si připomeneme také Latu Brandisovou. Jezdkyně v jejím dresu totiž povede při zahajovacím ceremoniálu slavnostní průvod, ale především zavede koně na start," řekl výkonný ředitel Dostihového spolku Martin Korba.

 

STARTUJÍ FRANCOUZI

 

Druhým kulatým výročím je sedmdesát let od vítězství francouzského koně. O jeho zopakování se letos bude moci země galského kohouta pokusit díky trojici zástupců svých stájí. Jednoho z nich, koně s pro nás krkolomným jménem Virtus d´Estruval, navíc osedlá loňský vítěz Velké pardubické Jan Faltejsek, takže šance na dobré umístění je velká.

 

VSTUPENKY, PARKOVÁNÍ

 

Vstupenky na tribuny už skoro nejsou k dostání, zní od organizátorů dostihu. Ovšem, jak bylo řečeno na dnešní tiskové konferenci v historickém sále pardubické radnice, dostatek jich stále je ještě na stání. Koupit je lze v předprodeji přes web závodiště, v síti Ticketportal a také přes Sazku. K dispozici budou (snad) také na místě samém v den konání závodu.

VPtiskovkaSložitější to letos bude s parkováním. Na letišti se staví, takže tam auta nezaparkujete. Nově ale organizátoři domluvili parkování za 50 korun na celý den u plochodrážního stadionu ve Svítkově, odkud bude na závodiště jezdit zdarma kyvadlová doprava. Za 150 korun na den pak zaparkují návštěvníci Velké pardubické na uzvařené silnici I/37 směrem na Chrudim, a to v úseku od kruhové křižovatky k Dražkovicím. Nájezd policie umožní ve směru právě od Dražkovic.

Návštěvníci bez auta nebo ti, kteří si budou chtít dostih vychutnat se sklenkou šampaňského v ruce, to možná budou mít v tomto směru nejjednodušší. Na závodiště pojedou posílené autobusové a vlakové spoje. Od hlavního pardubického vlakového nádraží se bude možné k závodišti dopravit historickým motorákem a z Prahy dokonce vyjede v 8.55 zvláštní vlak, ve kterém bude možné si koupit na dostih i vstupenku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 34 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg