Dnes má svátek Marcela , zítra slaví Alexandra .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

image-b3866689044c95bc588865f6854118c909ccb816239b86b8f261ea5089899f7c-V.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Dnes NEKONEČNÁ NOC

Návštěvníky Kulturního parku Pardubice dnes čeká „nekonečná noc“. Park nabídne atraktivní program plný poezie a umění zakončený vystoupením legendární kapely The Plastic People of the Universe.

Název večeru dala sbírka básní Olgy Ningerové Šimonové s názvem Nekonečno. Právě křest této knihy program večera zahájí, a to už v 19 hodin. Knihu plnou poezie svými „čarokrajnými“ fotografiemi doplnil pardubický fotograf a držitel několika ocenění Tomáš Kubelka. Součástí křtu bude také autorské čtení básní, k Olze Ningerové Šimonové se připojí i Jana Tichá. "Jana je skvělou herečkou divadla Exil, proto věřím, že ochutnávka z mého Nekonečna s ní bude ještě chutnější. A pokud vše klapne, kmotr bude milým překvapením nejen pro diváky, ale i pro mne. Překvapení má překvapit, tak jen trošku napovím, že křest, doufám, bude Na stojáka," naznačila autorka.

Na křest knihy Nekonečno naváže vzpomínka události třicet let staré, které se úzce pojí s prostorem před Východočeským divadlem. Tedy před místem, kde se dnes odehrává program Kulturního parku Pardubice. Řeč je o 30. výročí Sametové revoluce. Události roku 1989 připomene výstava fotografií Štěpána Bartoše, který svým objektivem zachytil revoluční dobu v Pardubicích. Vystaveny budou také fotografie z následujícího roku, tedy roku 1990, kdy Pardubice navštívil prezident Václav Havel. Vernisáž výstavy „30 let sametu“ začíná v 19:45 hodin.

Nekonečná noc tím ale zdaleka nekončí. Naopak začíná. Od 20 hodin vystoupí legendární kapela The Plastic People of the Universe – kapela, která je symbolem demokracie a svobody. The Plastic People of the Universe vznikli v roce 1968, kapela se brzy stala jednou z nejoriginálnějších nejen na české rockové scéně. Skupina se nedala přimět k ústupkům a kompromisům tehdejším režimem, a to ji připravilo o profesionální licenci a přineslo konflikty s úřady. Systematická perzekuce vyvrcholila v roce 1976 uvězněním několika členů kapely. Skupina opozičních intelektuálů v čele s Václavem Havlem zorganizovala kampaň na jejich podporu a propuštění, která vyvrcholila v lednu 1977 Chartou 77.

Vstup do Kulturního parku Pardubice na „nekonečnou noc“ je zdarma.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 16 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi 2.jpg