Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

image-7d23deb59507cd63bacc4dd0e9f3a3c39a06cb6c372ee9b3f2f5dc020e552f85-V.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Primátor přežil odvolání

Kdo při posledním jednání pardubického městského zastupitelstva vydržel dlouho po policejní hodině, dočkal se zajímavého divadla. Ne, že by došlo na facky, jak je to občas vidět na záběrech z parlamentů třetího světa, morálního fackování ale bylo dost. A dokonce se ozvala i ostrá slova. Náměstek primátora Petr Kvaš dokonce prohlásil, že pokud se mu Piráti veřejně neomluví, bude je považovat za lháře a podvodníky.

 

Při posledním zasedání, které se stále ještě kvůli rekonstrukci historické radnice odehrávalo „v exilu“ ABC klubu, jikřilo u řady projednávaných bodů. Ovšem bitva mezi koalicí a opozicí vygradovala u předposledního bodu číslo 22. Ten byl na programu uveden jako „Odvolání členů Rady města Pardubic“ a předložili ho Piráti Ondřej Karas, Jakub Kutílek, Ivana Böhmová, Lenka Španihelová a Vojtěch Jirsa.

 

O CO ŠLO?

Stručně řečeno o chvaletickou elektrárnu. „Každý z nás zastupitelů, a tedy i z radních, má zákonnou povinnost hájit zájmy města,“ zdůraznil na začátku odůvodnění proč chtějí sestřelit z rady primátora Charváta, jeho náměstky Kvaše a Mazucha a radní Rejdu a Pelikána pirátský zastupitel Jakub Kutílek. A právě zájmy občanů Pardubic podle Pirátů tahle pětice nehájila, když nehlasovala v radě pro odvolání města proti rozhodnutí udělit výjimky chvaletické elektrárně. „V zastupitelstvu jsme schválili usnesení, že město Pardubice chce nesouhlasem s udělením (emisní) výjimky vyjádřit zájem na zdravém životním prostředí... Přesto radní hlasovali v rozporu s tímto zájmem,“ vysvětlil Kutílek.

JAK TO BYLO?

Když to velmi zjednodušíme, tak městské zastupitelstvo řeklo, že je proti emisní výjimce pro chvaletickou elektrárnu. Následně Pardubický kraj žádosti elektrárny o výjimku vyhověl, přičemž si stanovil určité omezující podmínky. A bylo na městě, zda se proti rozhodnutí hejtmanství odvolá. Tento krok ale městská rada při svém hlasování odmítla. Pro úplnost dodejme, že rozhodnutí kraje bude ještě posuzovat ministerstvo životního prostředí.

CELÝ ČLÁNEK VČETNĚ ROZHOVORŮ S HLAVNÍMI AKTÉRY SI PŘEČTĚTE V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ BULVÁRU.


 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 12 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

krychlic.jpg