Dnes má svátek Irena , zítra slaví Rudolf .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

DSC_0987_web.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Mortimer zaměstnává hasiče po celém kraji

Až do dvacáté hodiny platí varování meteorologů před silným větrem, který k nám přinesla bouře Mortimer. Rychlost větru v nárazech je až 90 kilometrů za hodinu, na horách kolem 110 km/h. V souvislosti se silným větrem evidují hasiči v Pardubickém kraji od šesti ráno do sedmnácté hodiny už 113 výjezdů.

"Hasiči zasahují zejména u popadaných stromů a polámaných větvích na komunikacích, ale i u spadlých stromů na kolejích ve Starých Jesenčanech a na trati v Rosicích. V těchto případech na místě zasahovala jednotka hasičů SŽDC Nymburk," uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková.

Stromy při pádech ničily i dráty elektrického vedení. Motorové pily hasičů se nezastavily a byly v provozu mimo jiné i v lokalitách Kladruby nad Labem (5x), Lázně Bohdaneč (3x), Semtín, Chrudim (2x), Nemošice, Zámrsk – Janovičky, Horka, Řetová, Pardubice (2x), Korouhev, Velká Skrovnice, Jezbořice. Bystřec, Ústí nad Orlicí, Kolesa, Polička, Střemošice, Býšť, Rudoltice, Třebovice, Banín – Rohozná, Dolní Roveň – Litětiny, Dlouhá Třebová, Kameničky, Koclířov, Olešnice, Holice – Koudelka, Damníkov, Vlčí Habřina a další.

V Pardubicích, v ulici Za Kopečkem, na podmáčeném svahu hrozily pádem stromy na dům. Několik polámaných větví hasiči odstranili se střechy a dále spěchali na odstranění spadlého stromu na dráty elektrického vedení do Chrudimské ulice v Pardubicích.

Hasiči z Hlinska zasahovali u nehody, kdy na kabinu kamionu spadl strom a řidič uvnitř zůstal zaklíněn. Hasiči osobu ze zdemolované kabiny vyprostili.

Vítr strhl také velkou část plechové střechy na sportovní hale v Poličce. Hasiči zajišťovali střechu proti pádu. Utržený plech byl také na střeše objektu v Chrudimi. U obchodního centra v Moravské Třebové také odklízeli hasiči utržené plechy ze střechy.  V Holicích v Holubově ulici hasiči odstraňovali utržené plechy ze střechy hospody.

Například vítr v Pardubicích dosahoval ve 14 hodin rychlosti 88 km/h.

A jak se při silném větru mají lidé chovat? "Uvědomte si, že největší hodnotu má lidský život a zdraví a až potom záchrana majetku," říká mluvčí hasičů Horáková. "Nezdržujte se v blízkosti větších stromů. Ve městě omezte pohyb kolem vyšších budov, u kterých hrozí stržení střešní krytiny (tašky, plechy). Dávejte pozor na možnost pádu elektrického vedení. Za jízdy autem snižte přiměřeně rychlost nebo zastavte (větrné poryvy mohou auto učinit neovladatelné a hrozí také zvýšené nebezpeční střetu s překážkou na silnici). Schovejte se v budově s nenarušenou statikou. Nechoďte do lesa. Sledujte vývoj situace ve sdělovacích prostředcích. Připravte si baterku, svíčku, případně rádio na baterky pro případ výpadku proudu. Doma nezapomeňte zavřít okna, odstraňte neboupevněte volně uložené předměty, které mohou v důsledku větru ohrožovat okolí (truhlíky, květináče, zahradní nábytek atd.). Pokud je váš život, zdraví popř. majetek v bezprostředním ohrožení, volejte hasiče na číslo 112 nebo 150." foto: HZS Pk

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 9 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg