Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...
Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené.
Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...
V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.
Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...
Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch.
Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…
GURMÁN: Pernštejnka |
Nový kabát jí prostě sluší! Řeč je o Pivovarské restaurace Pernštejnka v pardubických Polabinách. Možná si ji pamatujete jako zaplivanou a zakouřenou čtyřku, kam jste chodili na pivo, když nebylo zbytí. Teď sem chodí na pivo lidé rádi. Čepují zlatý mok od Rychtáře a z Pernštejna a dobře se tady vaří! Kuchařovo tajemství a jiné hospodské klasiky nahradily steaky, burgery i speciality z grilu. Na ty se Gurmán vydal v pátek večer týden před Vánoci, což nebyla nejlepší volba. Restaurace se 180 místy k sezení praskala ve švech, podobný nápad totiž mělo hned několik skupinek lidí, a tak Gurmán přes všudypřítomný hluk neslyšel vlastního slova. O to víc se ale mohl soustředit na jídlo. Jídlo v Pernštejnce vypadá dobře. Grilovaný sýr by zasloužil trochu koření a ještě větší trochu inspirace, rozpečený chléb by byl také lepší přílohou, než krájená Šumava ze supermarketu. U hlavního jídla byl Gurmán spokojenější. Steak z krkovičky nebyl přesolený, překořeněný, vynikla chuť masa, přílohy a dresink byl už jen třešničkou na dortu. Porce ani malá, ani velká, oko se najedlo stejně jako žaludek. I když byla Pernštejnka plná, obsluha neztratila úsměv, což nebývá úplně zvykem. Prostředí je světlé, čisté, příjemné. Gurmán se sem rozhodně někdy vrátí. Celkové hodnocení: 8/10
|
Jak je možné si poradit, když na skladě chybí dopravní značka…
Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.
Miloš Říha, hokejový trenér
Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice
Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…