Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...
Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené.
Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...
V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.
Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...
Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch.
Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…
GURMÁN BULVÁRU: Ve vlaku |
Doba, kdy jsem jako dítě cestoval vlakem z Pardubic do Prahy a už v Přelouči se po řízku s chlebem jen zaprášilo, je už dávno pryč. Svačinu si sice už nevozím, ale za to hojně využívám služeb jídelního vozu. V podstatě to mohu zjednodušit: do vlaku, který nemá jídelák, nenastupuji :-) Servis jídelních vozů Českých drah se alespoň podle mého názoru velmi zlepšil. Dobré víno, uspokojivá káva a fajn jídlo. Záleží tedy, do jakého vozu nastoupíte. Při cestě do Brna mě návštěva u Maďarů stála před časem asi dva tisíce za čtyři lidi (pár minilahviček vína, paprikáš, gulášová polévka a několik neperlivek). S Rakušany se cestuje velmi kvalitně, ale musíte také sáhnout hlouběji do peněženky – ale Riesling z Wachau fakt stojí i za těch 10 euro :-) Příjemně se cestuje s českým personálem – a nepoměrně levněji. Lahvičkový Znovín zde pořídíte do padesáti korun a ty dvě deci za necelou hoďku do Prahy stihnete vypít jen tak tak. Zajímavá je i novinka – sezónní nabídka, která začala východními Čechami. A kde že se vzala inspirace? U Magdaleny Dobromily Rettigové, nejslavnější české kuchařky – a nové menu připravili nejlepší čeští kuchaři. A cože v regionu od Krkonoš po moravské pomezí je prý nejtypičtější? Brambory, cibule, zelí, jablka, švestky, med, luštěniny a lesní plody. Východočeské menu na kolejích láká na krémovou česnečku s medovou šunkou a krutónky za 49 Kč nebo dušenou jehněčí plec s opečenou zeleninou a šťouchanými bramborami za 189 Kč. Jako dezert bílková bublanina s višněmi a višňovou omáčkou za 45 Kč. Tak dobrou chuť!
|
Pardubická postavička – Krychlič – je nezničitelná. I když napadne sníh, popadne kolo…
Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.
Miloš Říha, hokejový trenér
Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice
Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…