Dnes má svátek Marcela , zítra slaví Alexandra .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

DSC_1014_web.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Hledá se využití pro Automatické mlýny!

_U7F8833Celé století trvala výroba mouky ve známém komplexu pardubických Automatických mlýnů. V březnu zde ale firma GoodMills definitivně ukončila provoz a milovníci historie jsou jako na trní. Co bude s unikátní památkou dál? Odkoupí areál město, nebo si ho rozeberou spekulanti či jiné firmy pro svoje podnikání?Automatické mlýny zná v Pardubicích snad každý. Není se čemu divit. Cenný historický areál slavného architekta Josefa Gočára zahrnuje budovy, které jsou i víc jak sto let staré. A právě po sto letech končí v areálu výroba. Pomyslné mlýnské kolo se dotočilo a čeká, kdo památku převezme. S cílem nedopustit zchátrání areálu vznikla iniciativa „Mlýny městu!“, která chce, aby dominantu odkoupilo město.

Hlavní argument? Areál je v dobrém stavu a nevyžaduje žádné velké investice. „Město se k tomu postavilo čelem, osud Automatických mlýnů mu není lhostejný,“ říká jeden z iniciátorů výzvy architekt Ondřej Teplý. „Naším cílem je najít řešení, které ten areál oživí a začlení do života města. Chceme, aby se o to začala víc zajímat veřejnost. Přijde nám totiž, že význam té památky je stále do určité míry nedoceněný.“ Ve hře je celá řada variant, co se může s Automatickými mlýny stát. Od těch nejoptimističtějších po ty, kvůli kterým vstávají řadě lidí vlasy hrůzou na hlavě. Co by tedy nakonec v areálu mohlo být?

Kulturní či umělecké centrum

Asi nejvytouženější varianta. V areálu by mohl vzniknout sál pro nejrůznější kulturní vystoupení, galerie, divadla, hudební koncerty nebo ateliéry.

Muzeum

Prostor vyloženě vybízí k přestavbě na muzeum. Mohlo by to být například muzeum architektury nebo muzeum přímo se věnující Josefu Gočárovi.

Zábavní centrum

Tam, kde se mlela mouka, se může třeba i tančit. Automatické mlýny mohou nabídnout prostor třeba pro rockové kluby, restaurace i obchody.

Kanceláře

Redaktoři Bulváru se shodují: Byla by škoda z takto unikátní budovy udělat sídlo firem s kancelářemi a konferenčními prostorami.

Noční klub

A také noční můra pro všechny, komu osud Automatických mlýnů není ukradený.

Skladiště

Tak trochu varianta z nouze a rozhodně žádná výhra. Bohužel prostory k podobnému využití vyloženě vybízí a umíme si představit, že pokud areál získá nějaká firma, může ho využívat právě k tomu. Možností je ale mnohem víc. Co byste chtěli mít v Automatických mlýnech vy? A čeho se naopak bojíte? Napište nám své nápady na mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 58 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi 2.jpg