Dnes má svátek Nataša , zítra slaví Ivo .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

kočka bulvaru 2.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
TREFA >> Ondřej Šebek, generální manažer HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Ondřej Šebek, generální manažer HC ČSOB Pojišťovna PardubiceSebek_Trefa


O sezóně, která pro pardubický klub skončila sedmým místem, jste se vyjádřil tak, že nebyla ani veleúspěšná ani neúspěšná. To je trošku šalamounská odpověď, takže – jste se sezónou po sportovní stránce spokojený, naplnila vaše očekávání a cíle?

Před sezonou jsme si dali jasný cíl být úspěšnější než loni, čehož se postupem do čtvrtfinále dosáhlo. Série s Třincem byla s výjimkou jednoho utkání velmi vyrovnaná a věřím, že kdybychom dokázali uspět alespoň v jednom z domácích utkání, mohli jsme je potrápit mnohem víc. Kdo tato utkání sledoval, ví, že vždy chybělo jen velmi málo. Tak tenká je hranice mezi průměrnou sezonou a sezonou úspěšnou, za což bych považoval postup mezi čtyři nejlepší týmy. Snad se nám to povede příští rok. 

Sezóna skončila dobře ekonomicky, navíc se podařilo domluvit na řešení problémů s minoritním akcionářem, tedy městem Pardubice. Znamená to, že klub je z finančních potíží venku?

Dohoda s městem je pro stabilizaci klubu naprosto zásadní a je výrazným signálem i pro naše sponzory, hráče i fanoušky. Chci poděkovat všem, kteří se na jejím dosažení aktivně podíleli, tím spíš, že se objevilo plno těch, kteří pardubickému hokeji stabilitu rozhodně nepřáli. Dohoda klubu umožňuje další fungování v ČEZ aréně, ale oproti jiným extraligovým klubům máme v přímé podpoře města na činnost hokejového klubu stále co dohánět. Stále musíme opakovat to, že veškeré prostředky, které město poskytuje hokejovému klubu, jsou do poslední koruny používány výhradně na úhradu našeho fungování v ČEZ aréně.

V době, kdy ekonomické problémy klubu byly velkým tématem, padaly v diskuzích i věty jako „to by se za Kusého nestalo“. Jak se vás osobně tohle hospodské nalezení viníka dotýkalo?

Máte pravdu, že i takovéto názory jsem zaznamenal, ale byly vznášeny od lidí, kteří o skutečném stavu věcí mnoho nevědí nebo minimálně neznají všechny informace.

Po každé sezóně se řeší příchody a odchody. Letos skončil Dušan Salfický, smlouva snad zatím není vyřešená u brankáře Hudáčka. Ví se už nyní, kdo bude příští sezónu v brance pardubického týmu?

To, že Julo Hudáček v Pardubicích nebude pokračovat, nás samozřejmě netěší, ale už při jeho příchodu v průběhu sezony nám avizoval svůj zájem rozvíjet svojí kariéru ve Švédsku, kde se mu dařilo sportovně i osobně. Se svým působením v Pardubicích byl on osobně spokojený, a pokud by nepřišla nabídka ze Švédska, rád by tu zůstal, i když ho oslovily i některé jiné české kluby. O obsazení brankařských pozic jednáme právě v těchto dnech a do konce dubna se jistě dozvíte jména nové brankařské dvojice.

Z KHL se do Pardubic vrací Petr Čáslava. Jak složité bylo domluvit jeho příchod do klubu? Lze alespoň orientačně přiblížit parametry jeho smlouvy?

S Petrem jsme byli v kontaktu již před loňskou sezonu a o jeho záměru se vrátit domů jsme věděli a jednali o jeho možném návratu, ale dle mých informací zejména s ohledem na olympiádu se Petr rozhodl pokračovat ještě sezonu v KHL. Jsme rádi, že hráč takových kvalit – sportovních i lidských, vrací do Pardubic v produktivním věku a slibujeme si od něj nejen výkony na ledě, ale i působení na mladší hráče v týmu. Finanční parametry smlouvy nejsou veřejné, ale mohu prozradit, že smlouva je víceletá.

Jaké zajímavé příchody či odchody hráčů klub ještě čekají?

Naší snahou jistě bude co nejvíce stabilizovat tým, který ukázal svojí sílu, zejména v konci základní části a následně v play-off, který chceme vhodně doplnit 2 – 3 hráči. Své slovo v tomto určitě bude mít nový sportovní manažer Dušan Salfický. Vzhledem k výborným individuálním výkonům řady hráčů a jejich nominaci do reprezentačních týmů však nemůžeme předvídat, zda někdo nedostane nabídku ze zahraničí a nevyužije možnosti odchodu, kterou tito hráči dnes podmiňují podpis hráčské smlouvy.

V průběhu uplynulé sezóny se na stránkách novin řešila i jedna nehokejová záležitost a to údajný dopravní prohřešek Jiřího Vašíčka. Měla tato událost, kdy měl tenhle obránce v noci ujíždět policejní hlídce, nějakou dohru?

Ano, tuto záležitost jsme řešili v rámci interního klubového disciplinárního řádu. O tom, jak to řešili orgány státní správy, nevím.

Jak je to pro příští sezónu s partnery klubu. Ten hlavní, ČSOB Pojišťovna, zůstává, co ostatní z těch velkých? Je stále ještě v oblasti sportovního sponzoringu cítit doznívající hospodářská krize?

Jsem přesvědčen, že našim partnerům dlouhodobě nabízíme kvalitní služby – reklamu v nejnavštěvovanější hokejové hale v Čechách, obrovský dosah přes televizi a ostatní média i možnost využití VIP zázemí k obchodním aktivitám, proto věřím, že velká většina našich sponzorů s námi zůstane i v příští sezoně. Na druhou stranu zejména stavebnictví, obor, ze kterého máme řadu velkých partnerů, zažívá složité období a situace, kdy velké zakázky v Pardubicích stavějí mimopardubické společnosti, jednání s našimi partnery často komplikují.

Hráči se k přípravě na novou sezónu sejdou koncem dubna, jak to s volnem budete mít vy sám, kdy se chystáte odpočívat?

Pár dní jsem odjel na golf těsně po sezoně, ale nyní již se svými kolegy intenzivně pracujeme na přípravách další sezony a tak tomu bude až do začátku prázdnin, kdy nastává prostor a čas na větší než několikadenní odpočinek. O tom, kam vyrazím na dovolenou, jsem popravdě ještě nepřemýšlel.

Jste pravidelným účastníkem golfového turnaje Pytlák Cup, který pořádá Miloš Říha starší. Pokud letos opět proběhne, počítáte se svojí účastí?

Jako tradiční účastník, budu-li pozván a nebudu mít neodkladné pracovní povinnosti, se jistě rád zúčastním.

Závěrečná otázka a váš odhad, kdo bude letos mistrem: Kometa nebo Zlín?

Tipuji Zlín, jejich druhé finále v řadě je jasnou vizitkou umění hrát play-off. V jejich týmu se sešla zkušenost a dravé mládí spolu s fungující taktikou, která soupeři dovol jen velmi málo. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 49 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi.jpg