Dnes má svátek Klaudie , zítra slaví Radoslav .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

schlefrova.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
TREFA >>Jan Motyčka, promotér Pardubického letního kina

Jan Motyčka, promotér Pardubického letního kinatrefa-motycka


Letos vás čeká devátý ročník pardubického letního kina, lze nějak stručně charakterizovat jaký bude, ať pro nás diváky či pro vás organizátory?

Bude nabitý samými krásnými filmy. Letos se nám podařilo zařadit do dramaturgie oskarové bijáky, česko-polský Hořící keř oceněný jedenácti českými lvy nebo filmy od HBO, které nikdy nebyly a nebudou v české kinodistribuci. Dramaturgie vychází částečně z předchozích let, kdy v pátek budeme dávat české filmy, v sobotu největší hity, v neděli komerčně úspěšné filmy, v pondělí a úterý spíše artové filmy, ve středu filmy pro děti a ve čtvrtek zmíněné filmy  HBO.

Letos letnímu kinu hrozí, že by se v průběhu prázdnin mohlo stěhovat z Tyršáků ke skateparku. Jste na to připravení a jak moc by to bylo složité a komplikované?

Jsme na to připraveni formálně, kdy máme podepsanou smlouvu na pronájem prostorů u skateparku, takže by bylo možné se tam přestěhovat. Technicky bychom museli letní kino přestěhovat během sedmi dnů, což máme dané ve smlouvě s magistrátem. To by byla značně složitá a nákladná záležitost, takže doufám a věřím, že k tomu nedojde. My jsme nechtěli stěhovat letní kino ke skateparku předčasně. On tam ten prostor totiž není adekvátní Tyršovým sadům. Tak jsme raději zariskovali a budeme doufat, že rekosntrukce začne po skončení letního kina, které tak bude moci zůstat v Tyršových sadech celé prázdniny.

Které z uváděných snímků mají podle vás největší šanci na divácký úspěch a na který film se nejvíc těšíte vy sám?

Určitě na Hořící keř. Viděl jsem ho už několikrát a stále jde o skvěle vyprávěný příběh navíc v úžasné produkci HBO. Dále lze vycházet z udílení amerických cen. Úžasnými filmy jsou třeba 12 let v řetězech nebo Gravitace. Určitě se těším i na polský životopisný film Walesa: člověk naděje Andrzeje Wajdy, na amerického Vlka z Wall Street nebo na český Příběh kmotra. Myslím že i ty náročnější filmy budou stát za to. Lze zmínit Jasmíniny slzy, což je nový film Woodyho Allena nebo italské bijáky Ať žije svoboda a Velká nádhera.

I letos jste bojovali o výši dotace z pardubické radnice, jak vnímáte tuto každoroční tahanici o peníze?

Je to přinejmenším zvláštní. Podle mého názoru by měl existovat jednoduchý klíč udělování dotací a pokud je akce, která trvá  60 dní pro 50 tisíc lidí, tak přece nemůže dostat dotaci jako podobná akce na jeden den pro 200 lidí, kteří ještě navíc platí vstupné. Myslím, že by letní kino mělo být chápáno jako služba pro občany města, kteří tam chodí zadarmo a ta dotace by měla být adekvátní počtu dní a počtu, věřím že uspokojených, diváků. Přijde mi to zvláštní, někdy smutné a hlavně únavné, protože místo toho, abychom půl roku chystali dramaturgii, domlouvali sponzory a sháněli digitální projektor, tak řešíme jestli letní kino bude nebo nebude. Doufám, že se to jednoho dne změní a že si Pardubice uvědomí, že mají největší letní kino v České republice a že by trocha klidu pořadatelům neuškodila.

Jaký je rozpočet letního kina a jak se vám ho v průběhu let daří plnit?

Rozpočet je 1,2 milionu a poslední dva roky se ho daří víceméně naplnit. Největším partnerem je město Pardubice, dalšími partnery pak pardubický pivovar, Pardubický kraj a pak dílčí partneři, kteří platí za reklamu, kterou v letním kině promítáme.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 36 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi 2.jpg