Dnes má svátek Rostislav , zítra slaví Marcela .

Ptáme se Vás:

Dáváte si novoroční předsevzetí?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

DSC_0648_web.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Charvát končí! Nahradí ho Sedlák

aprilPardubický primátor Martin Charvát odchází dnes ze své funkce. Vyklidí stůl, naposledy potěžká primátorský řetěz a odejde z radnice. Na jeho místě ho vystřídá Filip Sedlák ze sdružení Naše Pardubice.

Taková to byla na podzim sláva, když hnutí ANO vedené Charvátem v komunálkách drtivě zvítězilo. Šestadvacet a půl procenta znamenalo, že Charvát teprve jako druhý politik v polistopadové historii obhájil svoje křeslo. Po půlroce je ale všechno jinak.

Přešlapy a průšvihy se nahromadily a Martin Charvát sám uznal, že je jeho rezignace nezbytná. "V hokeji se nám nedaří, spadli jsme do baráže, pod Přednádražím není podzemní parkoviště, přijdeme o autobusové nádraží a teď ještě to nehorázné zvýšení parkovného ve městě... Musím prostě odejít," řekl Bulváru 1. dubna zlomeným hlasem sám primátor. Vaz mu kromě výše uvedeného zlomila i jeho rozmařilost. "Na papalášské manýry jsme my starší z doby socialismu zvyklí, ale to, co předvádí Charvát přesahuje všechny meze," rozčiloval se nejmenovaný člen městského zastupitelstva. "Viděli jste ho na divadelním a pak městském plese? Dva dny za sebou, pokaždé jiný oblek, dokonce i jiné brýle. Přitom já mám jedny brýle na tři roky a když si je rozsednu, tak mi materiály do zastupitelstva musí předčítat manželka..."

Hned po oznámení rezignace se rozpovídali o neutěšených poměrech na radnici i členové vedení města. Pod příslibem zachování anonymity například náměstek Jakub Rychtecký popsal, jaké brutální metody Charvát používá při jednání rady. "Častokrát, když nás chce donutit ke schválení některého z bodů, nás týrá hladem. Třeba nedávno nechal na občerstvovacím stolečku jen vajíčkové chlebíčky, přitom moc dobře ví, že já jím jenom šunkové. Byl zrovna čas na svačinu, takže jsem byl nakonec nucen hlasovat pro. Teprve potom nechal primátor donést i chlebíčky se šunkou," svěřil se s hrůzným zážitkem náměstek.

Svého nástupce vybral sám primátor. "Dlouho jsem přemýšlel, koho by si Pardubice zasloužily na čele radnice a musím říct, že při pohledu ze všech možných úhlů mi vždy vycházelo jenom jedno jméno - Filip Sedlák z Naše Pardubice," uvedl primátor, který už po hlídce jízdní policie poslal Sedlákovi primátorské insignie. "Chvilku to trvalo, než naši chlapci na starokladrubácích pana Sedláka našli. Furt někde lítá na kole. Nakonec jsme ho ale našli a primátorský řetěz, klíče od radnice, hokejové arény a městského divadla jsme mu předali," potvrdil informaci ředitel strážníků Rostislav Hübl.

Vyřešený je i drobný problém spočívající v tom, že Sedlákovo sdružení se na podzim nedostalo do zastupitelstva. "Zákon sice říká, že primátorem může být jen člen zastupitelstva, ovšem to je účelovka, takže jsme ji elegantně obešli," vysvětlil Charvát. Sedlákovi, který už prvního dubna požádal na matrice o změnu příjmení ze Sedlák na Charvát, předal i svou stranickou legitimaci s již mírně se odchlipující fotografií.

První duben bude pro Pardubice zřejmě přelomovým datem. Jak se zdá, nastanou velké změny. "Nejprve hodlám napravovat ty největší škody," řekl Bulváru po telefonu nový primátor Sedlák. "Žádné dražší parkovné, naopak, parkovat se v Pardubicích bude grátis. Hokejisté se přestanou teď hned plácat v baráži, nechávám je kontumačně prohrát a už jsem domluvil nákup extraligové licence s Hradcem Králové, kam hokej stejně nepatří. Realizovat se bude v nejbližších týdnech také náš volební tahák - jezero. Jen ho přesouváme z okraje města, vodou zaplavíme nepovedené Tyršáky. S okamžitou platností také vydávám zákaz kácení stromů a příkaz sázení nových, a to včetně třídy Míru, kde by měl během jednoho až dvou let vzniknout městský les. A můj předchůdce Martin Charvát také vlastnoručně vysází během tohoto týdne novou trávu na dostihové dráze."

Kromě těchto zásadních kroků plánuje Filip Sedlák i některé kosmetické změny, jako je rozpuštění městského zastupitelstva a vyhlášení samoděržaví. (apríl)

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 211 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

BLV Paparazzi.jpg