Dnes má svátek Albína , zítra slaví Daniel .

Ptáme se Vás:

Jak prožijete letošní Vánoce?
 

rka_mase_letk

Krimi novinky:

  • Bolavý zub zastavil kamion a pomohli strážníci… Každý, kdo zažil bolest zubů, ví, jak umí být nepříjemná. Nesnesitelná bolest zubu dokonce zastavila i kamion mířící od Chrudimi do Pardubic, jeho ři...

    Celý článek...
  • Policisté z polabinského obvodního oddělení řeší oznámení týkající se poškození majetku, kterého se měl dopustit přítel poškozené. 

    Sedmatřicetiletý muž přišel dle oznamovatelky do jejího b...

    Celý článek...
  • V prvních hodinách nového roku došlo k vážné rodinné události v Dašicích na Pardubicku.

    Devětačtyřicetiletý syn zde fyzicky napadl své rodiče. K události došlo poté, co se muž v podnapilém ...

    Celý článek...
  • Kriminalisté obvinili manželskou dvojici, která měla obchodovat prostřednictvím internetu, zboží i přes obdržené platby nezasílala a peníze si ponechala pro svůj prospěch. 

    Celý článek...

Kočka Bulváru

DSC_0827edit_web.jpg

Očima Miloše Spáčila

  • Už je to pár let, co jsem zahodil cigaretu, kterou jsem nahradil její elektronickou alternativou. Ta stará, tabáková, mi už ani nechutná, dokonce mi smrdí. Ale starýho psa novým kouskům nenaučíš, přírodní tabák je prostě přírodní tabák, takže občas pobafávám dýmku. Žádný Taras Bulba ani Krakonošova směs, prostě si…

    Celý článek...
Bulvár
Restaurant day jako zkouška na ostrý provoz

polvky_patika_dezertySpoustou z nás asi probublává touha otevřít si vlastní restauraci nebo alespoň bistro, kde bychom přátele a známé hostili svými v potu tváře vytvořenými dobrotami. Jenže restauratérský byznys není zdaleka pro každého. Chce to hodně talentu a hodně odvahy, jinak skončíte všem k smíchu v pořadech jako Ano šéfe.

 

Vyzkoušet si provoz takého malého občerstvení můžete při Restaurant day. Jednodenní celosvětová akce je mezinárodní festival jídla a pití amatérských kulinářů. Menší restauraci nebo bistro si můžete otevřít třeba u sebe v obýváku. Jeden takový stánek vyrostl v Pardubicích hned vedle Road Café.

POCTIVOST PŘEDEVŠÍM

Dva odvážlivci Bára a Roman se Restaurant day zúčastnili už počtvrté. Akci, která se koná každé tři měsíce, obětují svůj volný čas. Aby vše stihla napéct, vzala si Bára dva dny dovolenou.

Počasí třetí květnový víkend přálo venkovním aktivitám, a co může být lepší, než se dobře najíst a opálit si přitom kůži na sluníčku? Co jste mohli na pardubickém Restaurant day v pop up bistru ochutnat? Bára s Romanem pro květen připravili italsko-francouzské menu. Ochutnat jste tak mohli croissanty z listového těsta, skvělou paštiku z kachních jater a vepřového boku se špetkou bylinek, vše zajíst výtečnou rajčatovou polévkou s kapkou smetany a k tomu všemu přikusovat italský chléb foccaciu – na výběr byly dva druhy, s olivami nebo se sušenými rajčaty. Ochutnal jsem oba a doteď se nemůžu rozhodnout, který byl lepší, oba chutnaly skvěle. „Vše děláme poctivě, svépomocí, žádné dopékané pečivo jako v marketech, žádný margarín. Což znamená, že jsme pekli od šesti ráno a otevíračku ve dvě odpoledne stíhali jen tak tak,“ vysvětila Bulváru blondýnka Bára.oko_dort_a_kole

SLADKÁ TEČKA

Po skvělé paštice a rajčatové polévce jsem přešel na kávu a dezerty. Začal jsem záviny s mákem a višněmi a rebarborou s jablky. Komu cukr nestačil, mohl si ukrojit navíc ještě kousek čokoládového dortu či se dokrmit malými galletkami, francouzskými koláčky z křehkého těsta s rybízem nebo hruškami.

Je trochu mrzuté, že Bára s Romanem svůj stánek s dobrotami otevírají jen jednou za čtvrt roku, o zákazníky by podle mě nouzi neměli. Snad jediná výtka – příště uvařit více té výborné polévky, jelikož mám sociální cítění a chtěl bych, aby ji ochutnali i další, přidal jsem si ji pouze jednou.

Váš Gurmán

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

Aktuální číslo

paparazzi bulváru zasahují:

Online čtenáři:

Právě připojeni - hostů: 43 

Upozorňování

Je nutné vyplnit e-mail a alespoň jednu událost, na kterou se má upozorňovat.

E-mail *
Upozornění na nový soubor
Upozornění na nový článek
Upozornění na nový archiv

TREFA

  • Miloš Říha, hokejový trenér

    riha


    Jak s odstupem hodnotíte, pane trenére, svoje letošní účinkování u pardubického klubu? Jak hodnotíte výsledek, kterého mužstvo nakonec dosáhlo? Jirka, Pardubice

    Na jednu stranu tým dosáhl toho, čeho dosáhnout…

    Celý článek...

banner-suska

Náš Facebook

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Paparazzi Bulváru zasahují:

hasici-v-knihovne.jpg